fbpx

Petar Stamenković

Asistent programa

Petar je rođen 1994. godine u Surdulici, gde je završio osnovnu i srednju školu. Osnovne i master studije zavšio je na Fakultetu političkih nauka odsek međunarodna politika. Kroz program svog formalnog obrazovanja svoja interesovanja usmerio je ka analizi i procesu razumevanja međunarodnih procesa i zbivanja, ali i pored toga i dalje veruje i smatra da promene dolaze motivacijom pojedinaca da definisanjem problema mogu da poprave svoj život pre svega u svojim užim lokalnim zajednicama.

U periodu studija bavio se dabatom i smatra je izuzetnom korisnom veštinom za razumevanje sveta koji nas okružuje (nije sve crno belo, malo je i sivo). Voli da radi sa mladima i smatra da su mladi okosnica za buduće vrednosti jedne zajednice. Smatra da, mladi jesu generator promena, ali u nedostatku razumevanja njihovih potreba često budu skrajnuti, što dovodi do veće apatije protiv koje se jasno treba boriti i istupiti.

Poslednjih godina sebe smatra strastvenim entuzijastom CrossFit-a i dok nije u Beogradu, svoje parče svežeg vazduha pokušava da nadohnadi na OCR trkama i vožnjiom bajsa po planinama u Srbiji. Zaljubljenik je u putovanja i pripreme zdrave hrane koju vrlo rado želi da podeli sa drugima.