fbpx

Kina Trnjaković

Asistentkinja za komunikacije

Katarina Trnjaković piše u pasošu, ali od srca ceni cve ljude koji joj se obraćaju sa “Kina”. Sebe smatra aktivistkinjom i stručnjakinjom za odnose s medijima, koja je do skoro radila u sportskoj industriji.

Diplomirala je menadžment u sportu na Fakultetu za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”, a trenutno je na master studijama istog fakulteta, smer menadžment u turizmu i rekreaciji.

U duši je „profesionalna“ volonterka, a volonterizam na različitim sportskim, kulturnim i političkim događajima joj je omogućio da proputuje svet.

Pored toga, Kina je velika zagovornica neformalnog obrazovanja. Tokom godina je učestvovala na brojnim seminarima i edukacijama iz oblasti rodne ravnopravnosti, ljudskih prava, socijaldemokratije, pisanja javnih politika, regionalne saradnje, političkih veština kao što su komunikacija, marketing i kampanje. Zahvaljujući ulaganju u neformalno obrazovanje postala je UN trenerica političkog liderstva.

U svojoj karijeri Kina je radila kao sportska novinarka, PR menadžerka jednog univerziteta, nekoliko velikih sportskih kubova, a periodično radi i za Međunarodnu košarkašku federaciju kao koordinatorka medija.

Engleski jezik joj je kao maternji, a služi se španskim i slovenačkim.

Socials