fbpx

Ivana Belić

Praktikantkinja

Ivana Belić je rođena u Sremskoj Mitrovici, a trenutno je na završnoj godini politikološkog smera na FPN. Voli neformalno obrazovanje, pa je pored Akademije omladinske politike pohađala i razne obuke iz oblasti spoljne politike Srbije, medijskog i projektnog planiranja, ljudskih prava i političke participacije.

Voli da debatuje o demokratskim promenama, bezbednosnim i mirovnim politikama, građanskom identitetu, toleranciji i socijalnoj politici.

Jednog dana će objaviti zbirku svoje poezije, jer se spisateljstvom bavi još od malih nogu i misaona poezija sa puno simbolike je njena strast. Omiljeni pisac joj je Gijom Muso i posebno mesto ima u njenom srcu, jer joj je „otvorio vrata ka fantaziji“, kao posebnom i nesvakidašnjem načinu pisanja romana. Za njim ne zaostaju ruski pisci poput Tolstoja, Puškina i Dostojevskog, čiju oštroumnost i britkost voli da kombinuje sa laganim tonovima bestselera.

Životinje voli od malena, pa joj kod kuće trenutno društvo čine tri mace i dve kuce.

Sedam godina je trenirala moderne plesove i četiri godine fudbal, a ove dve ljubavi su je naučile dvema važnim životnim lekcijama: fer pleju i borbenosti.