fbpx

Ivan Bjelić

Član Upravnog odbora

Ivan je rođen 1998. godine, novinar je i ekološki aktivista, kao i član pokreta Marš sa Drine. Nakon studija novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, vraća se u Požegu kako bi pomogao svojoj lokalnoj zajednici na sve moguće načine. Tada počinje da radi u KOMS organizaciji članici – FORCA u Požegi gde uspostavlja saradnju sa đačkim parlamentima u cilju uspostavljanja instrumenata lokalne omladinske politike ali i prenosi svoje znanje novinarstva osnivajući Omladinsku Radio Akciju (ORA) u okviru njihovog radija Dah provincije.

Obožava prirodu što ga dodatno motiviše na aktivističko delovanje na više polja u cilju zaštite životne sredine, posebno kroz pokret Marš sa Drine kroz koji deluje protiv iskopavanja litijuma i borata i samim tim potpune devastacije životne sredine.
Smatra da se svako mora boriti i za sebe i za druge, pa samim uzeti deo u samoj borbi kako bi celokupnom društvu u budućnosti ali i sadašnjosti bilo bolje.

Bavi se alpinizmom, fotografijom, videografijom i istraživačkim novinarstvom. Ima haskija Drinu, vozi bord i voli ronjenje.
Dobro društvo za proteste ✊