fbpx

Emilija Ničić

Programska asistentkinja
Ema KOMS

Emilija je rođena 14. oktobra 2000. godine, u Vranju. Time su joj dodeljene dve suštinske karakteristike: kombinacija vaga/strelac, i sklonost ka meraku i hedonizmu. Na HR testovima poznata kao ’’mercedes’’ osoba – sa ravnomernim karakteristikama svih tipova ličnosti, kao i interesovanjem za sve moguće teme i zanimanja. 

Osnovnu i srednju školu završava poznata po buntu i potrebi da spreči nepravdu, u društvu poznatija i kao ’’šefica’’ ili ’’doživotna predsednica odeljenja’’. U aktivističke vode zvanično ulazi sa 16 godina, kada se kroz Centar e8 prvi put upoznaje sa pojmom volonterizma, ali i ljudskih prava i rodne ravnopravnosti. Kasnije postaje deo njihovog trenerskog tima. Iako se tada zanima za besedništvo, jezik i rad u medijima, njen fokus se znatno pomera angažovanjem u Odboru za ljudska prava, kroz vršnjačku edukaciju, a kasnije i koordinaciju programa SOS Kutak za devojke. 

2019. godine upisuje Fakultet političkih nauka, i u poslednjem trenutku umesto novinarstva bira odeljenje za socijalnu politiku i socijalni rad. To ističe kao najbolju životnu odluku, jer tada dodatno zalazi u oblast omladinskog rada, sa aspekta psihologije i socijalne zaštite. Ipak, nalazi način da ne odustane ni od sfere komunikacija, i postaje član, a kasnije i koordinatorka PR tima Svetskog omladinskog talasa, gde je trenutno u Nadzornom odboru.

Veruje u važnost formativnog perioda kod dece i mladih, kao i neophodnost reforme obrazovanja. Životna misija joj je da ostavi državu i društvo bar malo boljim nego što ih je zatekla, a vizija da svako ima svog omladinskog radnika ili radnicu.  

 

Socials