fbpx

Sigurni smo da si nekada uradio/la nešto dobro za svoju lokalnu zajednicu: pomogao/la da se okreči zgrada, sredi parkić ili izmeni neka gradska uredba. Ako nisi, sigurno poznaješ nekoga ko jeste.  Krovna organizacija mladih Srbije prikuplja priče o primerima dobre prakse među mladima koji su uradili nešto za svoju užu ili širu zajednicu. 

Kampanja “Pričam da te pokrenem” zamišljena je kao kampanja promocije uspešnih primera aktivizma na lokalnom nivou, rešavanju lokalnih problema, umrežavanja mladih, formiranja organizacija, akcija, peticija, aktivnosti u bilo kojoj formi. Cilj je da mladima prikažemo uspešne lokalne priče kako bismo ih zainteresovali za aktivizam, kako bismo im pokazali da postoje priče koje su promenile njihove lokalne zajednice i da su mladi uspeli da utiču na donosioce odluka.

Cilj je da se prikupe primeri dobre prakse od pojedica, organizacija, neformalnih grupa i da se oni promovišu kako putem svih kanala komunikacije KOMS-a (sajt, društvene mreže), tako i na KOMS događajima koji se budu organizovali.

Jednostavno je: ti imaš kvalitetnu priču sa lokala, a mi imamo način da se ta priča čuje. Priču nam napiši i pošalji putem forme koja se nalazi ispod ovog teksta, a mi ćemo u narednim danima tu priču objaviti.

Ne zaboravi da ćeš ovim postupkom definitivno motivisati još mnogo mladih ljudi da ti se pridruže i započnu promene u svom okruženju. Hvala ti!

Ispričaj nam i pokreni mlade

8 + 9 =