fbpx

KOMS

Konferencija za medije KOMS
KOMS
Dobro došli na sajt najvišeg nezavisnog predstavničkog tela mladih u Srbiji!

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) predstavlja savez 104 udruženja mladih i za mlade sa teritorije Republike Srbije i prepoznata je kao nacionalni krovni savez mladih u Srbiji u skladu sa Zakonom o mladima.

Izdvajamo

Održan treći Dijalog mladih sa premijerkom

7. decembra, u Naučno-tehnoloćkom parku u Nišu, održan je treći  po redu Dijalog mladih sa predsednicom Vlade Republike Srbije, Anom Brnabić.

Pogledaj više

Monitoring izborne kampanje 2022.

Ispratite najnovije rezultate Monitoringa izborne kampanje 2022. i u realnom vremenu pratite položaj mladih u izbornoj kampanji.

Prati monitoring

″Mladi u medijskom ogledalu 2021.″

Krovna organizacija mladih Srbije prezentovala je rezultate novog istraživanja Mladi u medijskom ogledalu 2021, u četvrtak, 3. februara u okviru istoimene konferencije.

Preuzmi istraživanje
 • Više od 10 godina rada

  Krovna organizacija mladih Srbije – KOMS, osnovana je 12. marta 2011. godine. Već više od jedne decenije se borimo za bolji položaj mladih u Srbiji!

 • 103 organizacije u članstvu

  KOMS predstavlja savez 103 organizacije mladih i za mlade koje širom Srbije sprovodi lokalnu i nacionalnu omladinsku politiku. Krovna organizacija mladih Srbije neprestano pruža podršku svojim organizacijama članicama i uz zagovaranje ka institucijama obezbeđuje uslove za njihov uspeh.

 • 70 realizovanih projekata

  Kada se osvrnemo unazad imamo na šta da budemo ponosni! Za 10 godina rada, uspešno smo realizovali 60 projekata, dok trenutno realizujemo još 14!

 • 40 publikacija i istraživanja

  Da bismo bolje sagledali i razumeli položaj mladih u Srbiji, redovno sprovodimo istraživanja na osnovu kojih kreiramo publikacije o mladima i za mlade. U našoj biblioteci ćete pronaći normativna akta, istraživanja o mladima i publikacije korisne mladima.

 • 22 mladih u timu

  Naš tim čini 25 ljudi, među kojima 22 mladih, koji svakodnevno daju svoj doprinos ostvarenju misije i vizije KOMS. Upoznaj nas!

 • 70 alumnista/kinja

  Mladost bez iskustva često ume da bude dobra ideja sagorela u želji, zbog toga savetodavnu ulogu u našem timu imaju upravo alumnisti/kinje, koji su prvi krčili put kojim KOMS danas ide.

Misija

KOMS je zagovaračka platforma koja zastupa interese mladih, osigurava aktivno učešće i razvija sistemska rešenja u cilju unapređenja položaja mladih kroz razvijanje strateških partnerstava…

Pročitaj misiju

Platforma vrednosti

Proces formiranja KOMS-a zasnovan je na iskustvima ranijih inicijativa formiranja krovne organizacije, rezultatima brojnih analiza i istraživanja, potrebama organizacija u Srbiji, kao i na aktuelnom socio-političkom kontekstu. Ne ulazeći u definisanje aktivnosti i ciljeva, ovom platformom se ne žele definisati programski aspekti delovanja KOMS, već način na koji će se aktivnosti sprovoditi.

Pogledaj platformu

Vizija

Verujemo da mladi treba da budu vizionari, a naša vizija je:

Podsticajno okruženje u kojem mladi zastupaju svoje interese i aktivno učestvuju u razvoju društva.

O organizaciji

Prijavite se na KOMS mejling listu i budite uvek u toku