fbpx

KOMS

KOMS sajt
KOMS
Dobro došli na sajt najvišeg nezavisnog predstavničkog tela mladih u Srbiji!

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) predstavlja savez 109 udruženja mladih i za mlade sa teritorije Republike Srbije i prepoznata je kao nacionalni krovni savez mladih u Srbiji u skladu sa Zakonom o mladima.

Izdvajamo

Mladi u medijskom ogledalu 2022.

Krovna organizacija mladih Srbije kroz ovo istraživanje već šestu godinu zaredom prati izveštavanje mejnstrim medija u Srbiji o mladima, što omogućava praćenje promena i trendova na kvantitativnom i kvalitativnom planu.

Pogledaj istraživanje

KOMS pokrenuo Monitoring izborne kampanje 2023.

Kao i tokom prethodnih predizbornih kampanja, KOMS i ove godine pažljivo prati predizbornu kampanju i analizira kako, koliko i kada su mladi i teme od važnosti za mlade prisutni u porukama političkih aktera.

Pogledaj više

Objavljeno najveće istraživanje o mladima za 2023. godinu

Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji je najveće godišnje istraživanje o mladima u našoj zemlji.

Pogledaj rezultate
 • Više od 10 godina rada

  Krovna organizacija mladih Srbije – KOMS, osnovana je 12. marta 2011. godine. Već više od jedne decenije se borimo za bolji položaj mladih u Srbiji!

 • 109 organizacija u članstvu

  KOMS predstavlja savez 109 organizacija mladih i za mlade koje širom Srbije sprovodi lokalnu i nacionalnu omladinsku politiku. Krovna organizacija mladih Srbije neprestano pruža podršku svojim organizacijama članicama i uz zagovaranje ka institucijama obezbeđuje uslove za njihov uspeh.

 • 80 realizovanih projekata

  Kada se osvrnemo unazad imamo na šta da budemo ponosni! Za 11 godina rada, uspešno smo realizovali 80 projekata, dok trenutno realizujemo još 15!

 • 50 publikacija i istraživanja

  Da bismo bolje sagledali i razumeli položaj mladih u Srbiji, redovno sprovodimo istraživanja na osnovu kojih kreiramo publikacije o mladima i za mlade. U našoj biblioteci ćete pronaći normativna akta, istraživanja o mladima i publikacije korisne mladima.

 • 22 mladih u timu

  Naš tim čini 28 ljudi, među kojima 22 mladih, koji svakodnevno daju svoj doprinos ostvarenju misije i vizije KOMS. Upoznaj nas!

 • 70 alumnista/kinja

  Mladost bez iskustva često ume da bude dobra ideja sagorela u želji, zbog toga savetodavnu ulogu u našem timu imaju upravo alumnisti/kinje, koji su prvi krčili put kojim KOMS danas ide.

Misija

KOMS je zagovaračka platforma koja zastupa interese mladih, osigurava aktivno učešće i razvija sistemska rešenja u cilju unapređenja položaja mladih kroz razvijanje strateških partnerstava…

Pročitaj misiju

Platforma vrednosti

Proces formiranja KOMS-a zasnovan je na iskustvima ranijih inicijativa formiranja krovne organizacije, rezultatima brojnih analiza i istraživanja, potrebama organizacija u Srbiji, kao i na aktuelnom socio-političkom kontekstu. Ne ulazeći u definisanje aktivnosti i ciljeva, ovom platformom se ne žele definisati programski aspekti delovanja KOMS, već način na koji će se aktivnosti sprovoditi.

Pogledaj platformu

Vizija

Verujemo da mladi treba da budu vizionari, a naša vizija je:

Podsticajno okruženje u kojem mladi zastupaju svoje interese i aktivno učestvuju u razvoju društva.

O organizaciji

Prijavite se na KOMS mejling listu i budite uvek u toku