fbpx
Odlučionice 5.0: Održana obuka za lokalne koordinatore EU dijaloga sa mladima 

Odlučionice 5.0: Održana obuka za lokalne koordinatore EU dijaloga sa mladima 

Krovna organizacija mladih Srbije uspešno je realizovala obuku za lokalne koordinatore_ke EU dijaloga sa mladima u okviru programa “Odlučionice”. Ova inicijativa, koja je deo projekta “Dijalozi sa mladima 2.0”, okupila je predstavnike i predstavnice jedinica lokalne samouprave, đačkih parlamenata i organizacija civilnog društva iz Subotice, Zrenjanina, Bora, Novog Pazara i Vladičinog Hana.

Tokom obuke, koja je održana na Divčibarama od 15. do 18. aprila 2024. godine, po četiri lokalna koordinatora iz svake lokalne zajednice sticali su znanja i veštine iz oblasti omladinske politike, aktivizma i evropskog dijaloga sa mladima. Eksperti iz oblasti evropskih integracija i omladinske politike vodili su obuku, pružajući mentorstvo u procesu kreiranja inicijativa, ali će to nastaviti da rade i tokom realizacije istih.

Cilj programa “Odlučionice” je proširenje mreže lokalnih koordinatora za dijalog sa mladima kako bi se unapredila saradnja mladih i donosioca odluka na lokalnom nivou. Nakon obuke, uz mentorsku podršku, koordinatori su započeli rad na realizaciji svojih planiranih aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje položaja mladih u svojim lokalnim zajednicama.

Kroz dosadašnje procese, preko 20 lokalnih zajednica širom Srbije uključilo se u dijalog sa mladima na lokalnom nivou, unapređujući saradnju sa mladima i njihovim udruženjima. KOMS nastoji da proširi ovu mrežu lokalnih koordinatora kako bi mladi i donosioci odluka zajedno doprinosili odlučivanju u svojim zajednicama.

Obuka za lokalne koordinatore EU dijaloga sa mladima realizuje se u okviru projekta “Dijalozi sa mladima 2.0”, podržanog od strane Erasmus+ programa Evropske unije.