fbpx
KOMS je postao član UNOY-a!    

KOMS je postao član UNOY-a!   

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je KOMS postao član UNOY zajednice! 

Ujedinjena mreža mladih graditelja mira (UNOY) je mreža od oko 130 omladinskih organizacija u 70 zemalja, ujedinjenih oko vizije sveta bez nasilja. Mreža okuplja mlade koji se aktivno udružuju za globalnu zajednicu mira, bez straha i pretnji. Pored toga, omogućava da mladi imaju moć da transformišu konflikt u saradnju kroz dijalog, a učešće i doprinos mladih se shvataju ozbiljno i značajni su za sve. 

KOMS je prva i jedina organizacija u Srbiji koja je članica UNOY-a. 

Koristi od  članstva u ovoj mreži su višestruki. Članstvo u UNOY-u omogućava vršnjačko učenje i akcije solidarnosti u polju izgradnje bezbednosti. Od izrazite važnosti vidimo i rad na zajedničkom kreiranju regionalne strategije, vizije i plana za zajedničko delovanje ka prepoznavanju uloge mladih za izgradnju mira. UNOY je platforma kroz koju KOMS može dodatno da, kroz međunarodno izlaganje, pojača svoj glas i rad. Pored svega navedenog, mreža je značajan resurs pri suočavanju sa krizom zaštite mira i aktivističkog rada. 

Radujemo se radu i partnerstvu sa drugim organizacijama članicama na temu mira i bezbednosti, a pogotovo u implementaciji Agende Mladi, mir i bezbednost!