fbpx
Javni poziv: .PNG – Program neformalnih grupa

Javni poziv: .PNG – Program neformalnih grupa

Imaš ekipu sa kojima činiš neformalnu grupu? Imate ideju kako da promenite svoju lokalnu zajednicu? Želite da se registrujete, ali vas je nedostatak znanja ili resursa u tome sprečavao? Onda je ovaj poziv baš za vas!

.PNG program namenjen je neformalnim grupama mladih, koje postoje i deluju u svojim lokalnim zajednicama na teritoriji Republike Srbije, a žele da se registruju kao udruženje mladih.

Kroz tri treninga, mentorsku podršku i mini-grant, članovi tvoje neformalne grupe i ti naučićete kako da definišete delovanje svog budućeg udruženja, baratate finansijama i administracijom, pišete projekte, izveštavate i javno zagovarate. Takođe, imaćete priliku da se umrežite sa motivisanim mladima iz 14 drugih opština.

Mentorska podrška će se realizovati između treninga i obuhvatiće postavljanje strateških ciljeva udruženja, kreiranje dokumentacije i proces registracije. Mentor_ka će biti tu za vas, kako bi otklonili sve nedoumice koje članovi i/ili članice tvoje neformalne grupe i ti budete imali.

Po završetku trećeg treninga, čija je jedna od tema i pisanje projekata, vaša neformalna grupa, koja je učestvovala u celom procesu, podneće projektnu ideju koju KOMS finansira, tako da ćete kroz praktičan način proći jedan projektni ciklus koji podrazumeva realizaciju projekta i izveštavanje.

Šta je važno da znaš?

  • Poziv je namenjen neformalnim grupama za mlade, koje čine najmanje tri osobe i koje žele da postanu udruženje građana, a dolaze iz sledećih opština: Apatin, Bor, Kostolac, Kuršumlija, Lazarevac, Obrenovac, Prokuplje, Sokobanja, Sombor, Valjevo, Velika Plana, Vladičin Han, Vlasotince i Zaječar.
  • Neformalne grupe koje se prijavljuju bi trebalo da u svojim aktivnostima uključuju mlade odnosno da su omladinske neformalne grupe ili neformalne grupe za mlade.
  • Prvi trening za prijavljene neformalne grupe će se održati sredinom aprila.
  • Mentor_ka će vam biti na raspolaganju tokom celokupnog trajanja programa.

Rok za prijavu je nedelja, 7. april do 23.59 časova.

Prijave se vrše putem sledećeg linka: https://forms.office.com/e/g8i5M1F0Fe

Ne propustite priliku da budete deo ovog programa, koji će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve i doprinesete pozitivnim promenama u vašoj zajednici.

Radujemo se vašoj prijavi i neizmerno smo uzbuđeni zbog mogućnosti da radimo zajedno na razvoju i unapređivanju omladinske politike i prilika za mlade u vašoj lokalnoj zajednici!

Za sva pitanja i nedoumice, budite slobodni da kontaktirate našeg koordinatora programa, Vanju Rakića, putem mejla na vanja.rakic@koms.rs.

Projekat Krovne organizacije mladih Srbije “Zajedno odlučujemo!” sprovodi se u okviru Nemačke razvojne saradnje kroz projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije. Cilj projekta “Perspektive mladih u ruralnim sredinama u Srbiji” je unapređenje ekonomskih, socijalnih i kulturnih mogućnosti mladih u Srbiji, a namenjen je mladima od 15 do 30, odnosno do 40 godina starosti, kada su u pitanju povratnici_e iz inostranstva, žene i etničke manjine.