fbpx
Poziv za učešće u okruglom stolu o Predlogu akcionog plana za sprovođenje Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva

Poziv za učešće u okruglom stolu o Predlogu akcionog plana za sprovođenje Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva

Menjajmo javne politike zajedno

Krovna organizacija mladih Srbije – KOMS sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane mlade, predstavnike_ce omladinskih udruženja, neformalnih grupa, kao i relevantne institucije i organizacije, da se pridruže okruglom stolu o Predlogu akcionog plana za sprovođenje Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva.

Okrugli sto će se održati od 12h do 15h, 9. aprila na Fakultetu političkih nauka (Jove Ilića 165), a cilj mu je pokretanje diskusije o specifičnim izazovima i potrebama mladih u procesima donošenja odluka i kreiranja javnih politika. Kroz panel diskusiju i rad u radnim grupama, želimo da čujemo različite perspektive i ideje kako bismo zajedno identifikovali ključne korake ka unapređenju uključivanja mladih u društvene procese.

Tema ovih konsultacija će biti specifičnost položaja omladinskih udruženja i neformalnih grupa kao dela civilnog sektora, kao i pokretanje diskusije o unapređenju i pospešivanju uključivanja mladih u procese kreiranja javnih politika.

Molimo vas da potvrdite svoje prisustvo najkasnije do nedelje, 07. aprila, popunjavanjem prijavnog formulara na sledećem linku.

KOMS predstavlja najviše nezavisno predstavničko telo mladih u Republici Srbiji, okupljajući čak 109 udruženja mladih i za mlade i kroz izradu različitih dokumenata zastupamo interese mladih. Kroz naše aktivnosti u Savetu za razvoj civilnog društva, kao i u Posebnoj radnoj grupi za izradu Predloga akcionog plana za sprovođenje Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Republici Srbiji za period 2024-2025, nastojimo da artikulišemo poziciju i interese mladih udruženja i neformalnih grupa kao pokretača aktivnog učešća mladih na lokalnom i nacionalnom nivou.

Zbog toga želimo aktivnije uključiti mlade ljude, predstavnike_ce omladinskih udruženja i neformalnih grupa u proces komentarisanja i izrade Predloga akcionog plana za sprovođenje Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Republici Srbiji za period 2024-2025.

Radujemo se vašem učešću!

KOMS tim.

 

Projekat “Snaga aktivizma” finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a  sprovode Trag fondacija ipartnerske organizacije CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije, BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija i Srpski filantropskiforum.