fbpx
Nova godina – nove koleginice

Nova godina – nove koleginice

Rešili smo da u 2024. godinu uđemo još snažniji, tako da su naš sekretarijat od sredine januara pojačale čak četiri nove koleginice, koje ovom prilikom želimo da vam predstavimo. 

Na poziciji asistentkinje za komunikacije pridružila nam se Kina Trnjaković. Ona će asistirati pri održavanju i unapređenju reputacije KOMS-a u javnosti i aktivnostima u oblasti digitalne komunikacije, kao što su kreiranje sadržaja za društvene mreže, pisanje vesti i šaopštenja za medije, organizacija konferencija za medije i sl. Kina je entuzijastkinja za odnose s javnošću i medije, aktivistkinja i borkinja za rodnu ravnopravnost, koja u slobodno vreme skuplja pečate u pasošu. 

Pored Kine, stigle su i tri sjajne polaznice Akademije omladinske politike, koje će naredna tri meseca u KOMS-u obavljati plaćenu praksu. 

Komunikacioni tim pojačala je i Marija Ilić, koja će tokom trajanja svoje prakse uređivati blog Krovne organizacije mladih Srbije. Ona je studentkinja komuniciranja i odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta u Nišu. Aktivistkinja je i volontertka, a teme koje je posebno motivišu su društvena pravda, ljudska prava, participacija mladih i mediji.  

Programskom timu pridružila se Ivana Belić, studentkinja četvrte godine politikološkog smera na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Ivana će kroz praksu imati priliku da nauči kako izgleda proces planiranja i realizacije projektnih aktivnosti. Njen životni moto je “uvek uradi za jedan više”, jer je poenta života da ispitujemo i pomeramo svoje granice. 

Finansijama i administraciji pridružila se Dajana Jančić, koja završava studije socijalnog rada i socijalne politike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Ona će u periodu trajanja prakse steći uvid u administrativno-tehničkie poslove organizacije kao što je KOMS, naučiće kako se rade nabavke, vode evidencije tehničke opreme i sl. Dajana je po pozivu socijalna radnica, po karakteru posrednica, a po ljubavi filantropkinja. Mir pronalazi u planinarenju, dugim šetnjama i vožnji rolera. 

Nove osobe sasvim sigurno sa sobom donose novu energiju, ideje i promene, tako da jedva čekamo da vidimo kako će Kina, Marija, Ivana i Dajana doprineti rastu i razvoju našeg tima.