fbpx
Održan treći modul Akademije omladinske politike: Vrnjačka Banja kao most ljubavi ka javnom zagovaranju

Održan treći modul Akademije omladinske politike: Vrnjačka Banja kao most ljubavi ka javnom zagovaranju

Ovog vikenda je u idiličnom jesenjem ambijentu Vrnjačke Banje održan treći modul Akademije omladinske politike. Ovaj modul je pružio polaznicima/ama dublje razumevanje ključnih koncepata vezanih za javne politike i javno zagovaranje.

Polaznici su imali priliku da detaljnije prouče javne politike i razumeju kako se oblikuju i primenjuju u društvu. Takođe, su istražili koncept javnog zagovaranja i njegovu vezu sa javnim politikama, što im je omogućilo da shvate kako se ideje i inicijative mogu pretočiti u konkretnu politiku. Ujedno su se upoznali sa svim elementima koji čine jedno javno zagovaranje.

Osim toga, trenerkinja im je predstavila srodne pojmove javnog zagovaranja i polaznici/e Akademije su mogli/e da nauče kako postaviti jasne ciljeve za svoje zagovaranje. Kroz različite vežbe i rad u grupama, identifikovali/e su konkretne probleme u svojim zajednicama i razradili/e predloge javnih politika koje bi rešile te probleme.

Jedan od važnih aspekata ovog modula bilo je definisanje SMART ciljeva, što podrazumeva postavljanje specifičnih, merljivih, ostvarivih, relevantnih i vremenski definisanih ciljeva za njihove inicijative. Takođe su odredili/e ciljnu publiku za svoje zagovaranje i razvili/e primamljive poruke kako bi privukli/e njihovu pažnju.

Sve u svemu, treći modul Akademije omladinske politike u Vrnjačkoj Banji pružio je dragoceno iskustvo, kao i korisne alate i znanje za aktivno učešće u oblikovanju društvenih politika i unapređenje svojih zajednica.

Sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo i podržimo inicijative koje će biti pokrenute od strane naših polaznika/ca u budućnosti.

Projekat “Snaga aktivizma” finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovode Trag fondacija i partnerske organizacije CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije, BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija i Srpski filantropski forum. 

Пројекат „Млади. Сада и овде. 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство туризма и омладине Републике Србије.