fbpx
ODRŽAN DRUGI MODUL AOP-a: NACIONALNA I MEĐUNARODNA OMLADINSKA POLITIKA U FOKUSU

ODRŽAN DRUGI MODUL AOP-a: NACIONALNA I MEĐUNARODNA OMLADINSKA POLITIKA U FOKUSU

Tokom vikenda, 20. i 21. oktobra, održan je drugi modul Akademije Omladinske Politike, koji je bio posvećen Nacionalnoj i Međunarodnoj omladinskoj politici.

Program drugog modula vodilie su programska menadžerka KOMS-a, Milica Borjanić, i programska asistentkinja, Aleksandra Mihajlović deleći svoje bogato znanje i iskustvo s polaznicima/ama. Učesnici/e su imali/e priliku da se dublje upuste u svet omladinske politike, razumeju značaj Nacionalnog saveta za mlade i prouče međunarodne aspekte omladinske politike.

Jedan od najinteresantnijih delova ovog modula bila je simulacija rada Nacionalnog saveta za mlade. Učesnici/e su se suočili/e sa realnim situacijama i izazovima s kojima se članovi Nacionalnog saveta suočavaju van simulacije. Ova praktična vežba omogućila je učesnicima/ama da steknu dragoceno iskustvo i uvide u donošenje odluka u domenu omladinske politike.

Pored toga, održan je i kviz koji je testirao poznavanje naučenog o međunarodnoj omladinskoj politici. Učesnici/e su se nadmetali/e u odgovaranju na pitanja i pokazali/e svoje znanje i sposobnosti, a najbolji među njima osvojio je simboličnu nagradu.

Drugi modul Akademije Omladinske Politike dao je potvrdi da Akademija doprinosi obrazovanju i osnaživanju mladih entuzijasta u oblasti omladinske politike. Učesnici/e su pokazali/e veliku posvećenost i strast prema ovim temama, čime su potvrdili važnost obuke u ovim oblastima.

Nastavak Akademije Omladinske Politike očekuje se sa nestrpljenjem. Sledeći susret će se održati u Vrnjačkoj Banji gde će polaznici/e imati prilike da stiču znanja iz oblasti javne politike i javnog zagovaranja.

Projekat “Snaga aktivizma” finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovode Trag fondacija i partnerske organizacije CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije, BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija i Srpski filantropski forum.