fbpx
Održani KOMS info dani u Zaječaru i u Ćupriji

Održani KOMS info dani u Zaječaru i u Ćupriji

Treće nedelje oktobra, KOMS tim je posetio Zrenjanin, Zaječar i Ćupriju i tamo realizovao info dane sa ciljem da mladima predstavi ko su akteri omladinske politike na lokalnom i nacionalnom nivou, kako mladi mogu da učestvuju u procesima donošenja odluka koje ih se tiču, kao i da ih upozna sa aktivnostima, programima i značajem KOMS-a.

Kroz Hartovu skalu participacije, mladi u Zaječaru su izrazili da nisu u potpunosti zadovoljni načinom na koji se odluke, koje se tiču mladih, donose, dok su u Ćupriji izrazili znatno veći stepen zadovoljstva, gde su dali primere da se u poslednje tri godine situacija umnogome promenila nabolje. Mladi u Zrenjaninu generalno smatraju da bi ih trebalo više uključivati, informisati kao i podržati da urade stvari koje oni smatraju da su bitne za njih i njihove vršnjake.

Učesnici i učesnice, njih više od 50, iskazali/e su veliko interesovanje za teme kojima se KOMS bavi i pokazali želju i spremnost da doprinesu procesima koji se tiču poboljšanja položaja mladih u društvu, kao i da učestvuju u aktivnostima i programima koje KOMS realizuje, a posebno interesovanje bilo je iskazano za uključivanje u rad Saveta za mlade VRS.

Lokalni informativni dani su prethodno realizovani u Bajinoj Bašti i Užicu.

Lokalni informativni dani u pet jedinica lokalnih samouprava realizuju se u okviru Erasmus+ programa Evropske unije.