fbpx
Održan drugi trening za neformalne grupe mladih na Fruškoj Gori

Održan drugi trening za neformalne grupe mladih na Fruškoj Gori

Trening namenjen mladima koji nastoje da od svojih neformalnih grupa oforme udruženja održan je od 29. septembra do 1. oktobra na Fruškoj gori. Tokom trodnevnog programa, dvanaestoro učesnika i učesnica upoznalo se sa ključnim elementima finansijskog i administrativnog upravljanja udruženjem.

Neke od tema obrađenih tokom treninga bile su zakonske obaveze udruženja, upravljačka struktura, struktura organizacije, različiti načini finansiranja, kreiranje godišnjeg i projektnog budžeta, principi izveštavanja, metode plaćanja i platni promet, kao i principi angažovanja unutar organizacija.

Program je vodila Nada Likar, ekspertkinja za finansije i administraciju, koja je učesnicima pružila dragocena znanja i veštine neophodne za uspešno upravljanje udruženjima.

Učesnici i učesnice su stekli i dodatna znanja i iskustva od svog mentora Nenada Spasojevića. Pod njegovim mentorstvom, oni su u prethodna dva meseca radili na izradi dokumentacije za osnivanje i formalnu registraciju svojih udruženja.

Predstavnice Fondacije Hanns Seidel iz kancelarije u Beogradu prisustvovale su ovom programu i time omogućile učesnicima i učesnicama da iz prve ruke dobiju informacije o radu i misiji fondacije.

Ovaj trening je integralni deo projekta “YO! – Youth organize – Supporting youth in underdeveloped administrative circles”, koji uspešno sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije. Projekat ima za cilj pružanje podrške mladima u oblastima sa slabije razvijenim administrativnim kapacitetima, a finansiran je od strane Fondacije Hanns Seidel.