fbpx
Održan KOMS info dan u Bajinoj Bašti

Održan KOMS info dan u Bajinoj Bašti

Članovi Upravnog odbora i Sekretarijata KOMS su 11. i 12. Septembra prisustvovali svečanom potpisivanju dokumenta kojim se predsednica opštine Bajina Bašta obavezala da će vebsajt „Info kutat za mlade“ biti finansiran iz gradskog budžeta.

Potpisivanje ovog dokumenta ishod je zagovaračke kampanje koju su mladi iz Kancelarije za mlade Bajina Bašta zajedno sa udruženjem građana “BIOS”, kao i gimnazijom “Josif Pančić” sproveli u okviru projekta Odlučionice 4.0. 

Info kutak za mlade je vebsajt koji će mladima iz Bajine Bašte pružiti sve važne i za njih korisne informacije – od lokalnih vesti do konkursa i ponuda za posao. Na ovom sajtu naći će se naći i podkast, a ideja o njegovom osnivanju nastala je kao rezultat istraživanja koje je pokazalo da je ovo najčešće korišćen medij među mladima ovog grada. 

Finalizacijom ovog projekta mladi Bajine Bašte su se izborili za svoj prostor u digitalnom svetu, što je samo jedan od primera KOMS-ovog uspešnog sprovođenja projekta EU dijalog. 

Prezentaciji Info kutka i potpisivanju dokumenta prethodila je uzbudljiva debata na temu informisanosti mladih u Bajinoj Bašti tokom koje su učesnici i učesnice iznosili stavove „za“ i „protiv“ informisanja putem društvenih mreža. 

Tokom posete, predsednica UO KOMS Gordana Adamov, član UO KOMS Ivan Bjelić i koordinatorka za društvene mreže Marija Jovanović održali su i info dan i tom prilikom upoznali mlade iz Bajine Bašte sa radom i aktivnostima KOMS. Učesnici i učesnice su iskazali veliko interesovanje za teme kojima se KOMS bavi i pokazali želju i spremnost da doprinesu procesima koji se tiču poboljšanja položaja mladih u društvu. 

Lokalni informativni dani u pet jedinica lokalnih samouprava realizuju se u okviru Erasmus+ programa Evropske unije.