fbpx
Održan trening „Od neformalne grupe do udruženja“

Održan trening „Od neformalne grupe do udruženja“

Četrnaestoro mladih članova pet neformalnih grupa iz različitih delova Srbije prošlo je obuku „Od neformalne grupe do udruženja“ održanu od 3. do 5. avgusta u Vršcu. KOMS je sproveo ovaj trening kako bi pomogao mladima da definišu vrednosti, misiju i viziju svojih budućih udruženja kao i da steknu uvid u funkcionisanje udruženja građana i omladinskih politika.

Tokom trodnevnih interaktivnih radionica, učesnici i ušesnice obuke su se upoznali sa svim aspektima osnivanja i vođenja udruženja, uključujući i pravne i administrativne procedure, kao i mehanizmima omladinske politike koji su neophodni za aktivno učešće u lokalnim zajednicama. Takođe, mladi su tokom zajedničkih radionica imali priliku da međusobno razmenjuju ideje i znanja, kao i da stvore trajne veze u svojim zajednicama.

Mentori će u naredna tri meseca podržavati, osnaživati i prenositi korisna znanja i veštine polaznicima, kako bi osigurali uspešno osnivanje njihovih udruženja i organizovanje aktivnosti koje će odgovoriti na probleme u lokalnim zajednicama na najbolji način.

Očekuje se da će ovaj program i dalje pružati podršku mladima u Srbiji, omogućavajući im da se organizuju i aktivno učestvuju u svojim zajednicama, dok istovremeno stiču vredne veštine i iskustva koja će im koristiti u budućnosti.

Ovaj trening je deo projekta “YO! – Youth organize – Supporting youth in underdeveloped administrative circles”, koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Fondacija Hanns Seidel.