fbpx
Sloboda glasa i delovanja mladih: Jačanje nezavisnosti omladinskih krovnih saveza 

Sloboda glasa i delovanja mladih: Jačanje nezavisnosti omladinskih krovnih saveza 

Od 16. do 18. maja, programska koordinatorka, Anja Jokić boravila je u Sofiji, Bugarskoj gde je predstavljala KOMS na uvodnom sastanku Erasmus+ projekta Nezavisnost omladinskih krovnih saveza (Independence of Youth Councils).  

Na sastanku su pored predstavnice KOMS-a učestvovali i predstavnici i predstavnice krovnih saveza iz:  

Partneri na projektu su još i krovni savezi iz Rumunije (Consiliul Tineretului din România CTR) i Italije (Consiglio Nazionale dei Giovani CNG). 

U toku sastanka projektni menadžeri/ke su se međusobno upoznavali i razgovarali o projektnim aktivnostima, zaduženjima i odgovornostima svih partnera kako bi u procesu realizacije ovog projekta saradnja bila ostvarena na najbolji mogući način.    

Ovaj projekat je jedinstven jer za cilj ima da istraži nezavisnost omladinskih krovnih saveza u odlučivanju i delovanju u ovim i drugim zemljama Evrope, a kako bi se osigurala autentična predstavljenost mladih u važnim demokratskim procesima koji su od značaja za mlade.  

Iz tog razloga će do kraja 2024. godine partnerske organizacije zajedno raditi na analizi koja mapira nezavisnost i položaj omladinskih krovnih saveza. Takođe, oni će se sastati i u Španiji i Letoniji gde će razmeniti dobre prakse, ali i izozove sa kojima se kao predstavnici mladih suočavaju u radu sa institucijama u svojim zemljama.  

Sastanak je održan u okviru Erasmus + projekta “Independence of Youth Councils”, podržanog od strane Evropske unije.