fbpx
Projekat SYSTEM: Uspešno realizovana obuka o apliciranju na EU fondove

Projekat SYSTEM: Uspešno realizovana obuka o apliciranju na EU fondove

Od januara do marta 2023. godine su mladi iz Kantona Sarajevo (BiH), Loznice i Sremske Mitrovice pohađali onlajn obuke o apliciranju na EU fondove.

Obuka je sprovedena u okviru projekta „Podrška uspostavljanju i poboljšanju mehanizama za podršku samozapošljavanju kroz saradnju inovativnih lokalnih zajednica i novih preduzeća u prekograničnom području – SYSTEM“, koji sufinansira Evropska unija.

Cilj edukacije o ovoj temi je bilo da se ojačaju kapacitet novih mladih preduzetnika i preduzetnica u oblasti razvoja projekata i informisanje o značaju EU fondova kao i informisanje o načinima koji bi im pomogli da unaprede svoje poslovne ideje i osnaživanje mladih na razvojnom putu koji je pred njima.

Na interaktivnim onlajn predavanjima i kroz predstavljanje primera i specifičnih alata, polaznici i polaznice su saznali koje su veštine potrebne kako bi uspešno savladali i priveli kraju sve projektne cikluse. Svi učesnici i učesnice obuke su ovladali konkretnim mehanizmima koji će im biti od pomoći u primeni PCM-a u razvoju poslovnih ideja.