fbpx
Hajde da zajedno kreiramo Akcioni plan Strategije za mlade!

Hajde da zajedno kreiramo Akcioni plan Strategije za mlade!

Kao i do sada, važno nam je da se čuje šta mladi imaju da kažu i zato te pozivamo da se uključiš i doprineseš kreiranju Akcionog plana koji će pratiti Strategiju za mlade (2023-2030). 

Verovatno znaš da je nedavno usvojena i Strategija za mlade za period 2023 – 2030. godine i da je ovo najvažniji strateški dokument koji se tiče položaja mladih u Srbiji.  

Baš zato, Akcioni plan je još jedan važan dokument na osnovu kog će se Strategija za mlade sprovesti u delo.  

Dokument predloženog teksta Akcionog plana je objavljen na eKonsultacijama. Kao KOMS, tražili smo da bude održana javna rasprava povodom ovog pitanja kako bi svi zainteresovani mladi mogli da iskažu svoje mišljenje, međutim, sam događaj javne rasprave – nije realizovan. 

Zato smo mi došli na ideju da organizujemo Alternativnu javnu raspravu jer želimo da ono što je važno mladima bude prepoznato i u Akcionom planu Strategije za mlade! 

Kome je namenjena Alternativna javna rasprava? 

U Alternativnu javnu raspravu mogu da se uključe svi zainteresovani mladi (od 15 do 30 godina) kao i sve KOMS organizacije članice. 

Svi ostali zainteresovani mogu da se uključe u ovaj proces putem popunjavanja upitnika (pronaći ćeš više o ovome par redova ispod). 

Kada će se održati Alternativna javna rasprava i kako će izgledati? 

Održaće se u petak (7. aprila) od 11h – onlajn. 

Na samoj raspravi, bićeš u onoj grupi za koju si se prijavio/la, a ukupno će biti pet grupa za pet oblasti koje se nalaze u Strategiji za mlade.  

Kako još možeš da se uključiš? 

Pored onlajn događaja u petak, postoje još dva načina kako možeš da se uključiš i to tako što ćeš: 

  • Ostaviti svoje komentare na sajtu eKonsultacije – ovde (formular koji je objavljen na sajtu Ministarstva za turizam i omladinu) 
  • Ostaviti svoje komentare na formularu KOMS – ovde (i biti siguran/na da ćemo tvoje komentare uzeti u obzir) 

Radujemo se da zajedno učestvujemo u ovom važnom procesu!