fbpx
Pripreme za četvrti Dijalog sa premijerkom: Održan treći konsultativni sastanak

Pripreme za četvrti Dijalog sa premijerkom: Održan treći konsultativni sastanak

Vikend za nama je većem delu KOMS ekipe kao i za učesnike/ce Dijaloga protekao radno. Tako da su dani od petka, 10. do subote, 12. februara 2023. godine bili rezervisani za rad i pripremanje za Dijalog sa premijerkom.

Tri dana vam se može činiti kao malo vremena, ali za naše učesnike i učesnice ovo je svakako bilo dovoljno da sednu (na stolice, ili na pod, zar je važno – kreativnost ne pita), skoncentrišu se i brejnstormuju iliti smišljaju razne ideje svako u okviru svoje grupe kojoj pripada, a koje su podeljene po tematskim oblastima sa Dijaloga sa premijerkom.

Da podsetimo, na četvrtom Dijalogu mladih sa premijerkom govoriće se u okvirima tri oblasti:

  • Ekonomsko & stambeno osamostaljivanje mladih;
  • Bezbednost & zdravlje mladih;
  • Aktivno učešće mladih i obrazovne politike

Na ovom, trećem po redu, konsultativnom sastanku učesnika i učesnica Dijaloga, razvijali su predloge praktičnih mera i radili u grupama prema svojim temama. Čini se da je kreativnost uvek na višem nivou kada se svi sretnu uživo, tako da mnoštvo ideja i entuzijazam nije nedostajao u ovih nekoliko dana.

Posebno korisno za učesnice/ke je bilo to što su prvi put javno govorili jedni pred drugima kao način pripremanja za javni nastup na samom Dijalogu, a kroz zapisivanje saveta i zapažanja prilikom svačijeg govora, učesnici/ce će se još bolje pripremiti za sam događaj.

Takođe su slušali i radionicu o javnom nastupu, tako da su teoriju odmah mogli da isprobaju i u praksi. Dodatno, kako bi doveli do savršenstva svoje govore, slušali su predavanje o argumentaciji i načinima kako da se što bolje potkrepi neki stav koji se iznosi, što im je isto bilo veoma značajno.

Pred nama je još 10 dana pripreme pred održavanje Dijaloga sa premijerkom, tako da je intenzivno spremanje neizbežno i neophodno!

Ako imaš neke sugestije i predloge, ostavi ih na sajtu dijalog.rs i budi siguran/na da ćemo sve predloge i sugestije razmotriti i pogledati, a svi konstruktivni komentari će biti uzeti u obzir prilikom priprema za Dijalog sa premijerkom.

Dijalog mladih sa premijerkom se održava u petak, 24. februara, putem uživo prenosa, a sve dodatne informacije će biti objavljene i na svim KOMS mrežama.


Krovna organizacija mladih Srbije sprovodi projekat CINergy uz podršku Deutsche Welle Akademie – DWA.

Пројекат “Млади на Влади” спроводи у оквиру пројекта Београдске отворене школе „Дијалог промена“, уз финансијску подршку Европске уније. Садржај ове странице нужно не одражава ставове донатора ни Београдске отворене школе, и за њега је искључиво одговорна Кровна организација младих Србије.