fbpx
Akademija omladinske politike 6.0: Održan treći modul

Akademija omladinske politike 6.0: Održan treći modul

Polaznici i polaznice Akademije omladinske politike su se u periodu od 4. do 6. novembra okupili u Vršcu, kako bi pohađali treći modul ovog programa.

Nakon što su se na prethodna dva modula upoznali sa osnovama političkog sistema, omladinske politike i različitim akterima omladinske politike u Srbiji, ovog puta su kroz interaktivna predavanja imali priliku da sami analiziraju stanje omladinske politike u svojim zajednicama, i da kreiraju i predlože potencijalna rešenja.

Fokus ovog modula bio je na lokalnoj omladinskoj politici, i kroz tri dana su učesnici i učesnice mogli da se upoznaju sa različitim teorijskim znanjem, ali i primerima iz prakse kada je omladinska politika na lokalu u pitanju.

Polaznici i polaznice su i ovoga puta pokazali visoko interesovanje i motivaciju za učešće, i uz dobru energiju i druženje pokrenuli neka važna pitanja.

Nakon što su zajedno analizirali stanje omladinske politike u sredinama u kojima žive, učesnici i učesnice su se upoznali sa minimumima standarda omladinske politike koji moraju da postoje u jednoj lokalnoj zajednici, a kraj modula je bio rezervisan za postavljanje ciljeva i mera za rešavanje lokalnih problema mladih.

Kako smo sigurni da je praksa jednako važna kao i teorija, glavni fokus modula bio je na timskom radu i zajedničkoj izradi plana za rešavanje problema mladih na lokalu.

Treći modul nam je definitivno pokazao da će ovogodišnja Akademija izroditi još jednu sjajnu, energičnu i generaciju posvećenu mladima i njihovim potrebama.

Definitivno se radujemo nastavku Akademije i svim idejama koje nas očekuju od njene šeste generacije!

Пројекат ,,Млади. Сада и овде.” спроводи Кровна организација младих Србије, финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.