fbpx
Tražimo praktikanta/kinju za finansije i administraciju!

Tražimo praktikanta/kinju za finansije i administraciju!

Tražimo organizovanu i analitičnu mladu osobu, koja voli izazov “držanja svih konaca u svojim rukama”. Ako se pronalaziš, a uz to te zanimaju finansije, ti si osoba za nas!

Krovna organizacija mladih Srbije raspisuje konkurs za praktikanta/kinju za finansije i administraciju. Praksa će se realizovati kroz program “Moja prva plata”, koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.  

Moja prva plata je program koji podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih mladih za samostalan rad, odnosno praksu u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad. 

Kako je KOMS kroz svoje dijaloge sa institucijama direktno zagovarao uspostavljanje ovakvog programa, izuzetno nam je važno da i kao poslodavac učestvujemo u njemu kako bismo videli prednosti i mane postojećeg programa i zagovarali njegovo dalje unapređivanje.

Uslovi 

Na konkurs možeš da se prijaviš ako: 

  • Imaš manje od 30 godina (ili tačno 30, na dan pristupa aplikaciji); 
  • Završio/la si osnovne studije; 
  • Nemaš iskustvo rada u finansijama;
  • Imaš želju da učiš i usavršavaš se. 

Šta je još važno da znaš?

Kroz praksu u našem finansijsko – administrativnom odeljenju, steći ćeš nova znanja i iskustva o upravljanju projektima u oblasti omladinske politike. Učestvovaćeš u finansijsko-administrativnom upravljanju aktuelnim projektima i organizacijom, ali i u procesima planiranja i pisanja novih projektnih predloga s posebnim fokusom na planiranju i izradi budžeta. Asistiraćeš u održavanju postojećeg sistema evidentiranja i arhiviranja dokumentacije, praćenju potrošnje na projektima i izradi finansijskih izveštaja organizacije i pružanju podrške neometanom radu KOMS kancelarije.  

Po završetku prakse imaćeš značajno iskustvo u upravljanju projektnim ciklusom, finansijskom izveštavanju, kao i širok spektar tehničkih znanja u oblasti finansija i administracije.  

Ono što od tebe očekujemo jeste:  

  • Zainteresovanost za oblast finansija i administracije u projektnom ciklusu;  
  • Posedovanje osnovnih znanja u oblasti finansija i administracije;  
  • Dobro vladanje konverzacijskim engleskim jezikom, kao i pisanoj korespodenciji na engleskom, uz akcenat na finansijsku terminologiju;  
  • Preciznost i odgovornost u radu i motivisanost za brzo savladavanje novih veština, uključujući i onlajn alata za bankarstvo i administraciju; 
  • Poželjno prethodno učešće u realizaciji projekata, posebno pri finansijama i administraciji u projektnom ciklusu. 

Praksa će početi u decembru i trajaće 9 meseci. Mesto obavljanja prakse je u kancelariji KOMS-a u Beogradu, na adresi Kralja Milutina 15. 

Pre nego što se prijaviš, korisno je i da pročitaš Uputstvo za prijavu .

Tvoja praksa će biti plaćena, a takođe ćeš imati i pokrivene troškove lokalnog gradskog prevoza. Nakon završetka prakse i u slučaju pozitivne evaluacije rada praktikanta/kinje postoji mogućnost zaposlenja koji će biti u skladu sa dinamikama projekata Krovne organizacije mladih Srbije. 

Rok za prijavljivanje je 31. oktobar 2022. godine. Rezultati selekcije će biti poznati najkasnije do 15. Novembra. 


Za sve dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom i programom prakse, možeš se obratiti na mejl adresu finansije@koms.rs ili na telefon +381 60 023 4660, radnim danima od 9 do 17 časova. 


Praksu za finansije i administraciju KOMS sprovodi kao poslodavac, u okviru programa “Moja prva plata” Nacionalne službe za zapošljavanje.