fbpx
Program podrške samozapošljavanju: Održane četiri obuke, a prijave za poslednju još traju!

Program podrške samozapošljavanju: Održane četiri obuke, a prijave za poslednju još traju!

U sklopu projekta „Podrška uspostavljanju i poboljšanju mehanizama za podršku samozapošljavanju kroz saradnju inovativnih lokalnih zajednica i novih preduzeća u prekograničnom području – SYSTEM“, koji finansira Evropska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-BiH, u danima od 26 – 30. septembar i 3 – 7. oktobar, održane su edukacije za prve dve grupe polaznika Preduzetničke akademije.

Program Preduzetničke akademije namenjen je pojedincima koji prepoznaju priliku za profesionalni razvoj i žele steći preduzetničke veštine i znanja ključna za ostvarivanje ambicije. Tokom intenzivne edukacije koja traje 30 radnih sati raspoređenih u periodu od 5 radnih dana, polaznici će steći osnovno razumevanje preduzetništva i čitav niz veština, metoda i tehnika korisnih u poslovnim situacijama za pokretanje i vođenje biznisa, kroz sledeće module:

  • Razvoj poslovnog modela,
  • Finansijsko upravljanje,
  • Izrada biznis plana,
  • Prodaja i marketing,
  • Upravljanje ljudskim resursima i
  • Veštine komunikacije.

Edukaciju online sprovode visoko kvalifikovani predavači Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Do sada su održane već četiri grupe Preduzetnička akademija (treća grupa u periodu od 24.10.2022. do 28.10.2022. i četvrta tokom novembra 2022.).

U narednom periodu, planirano je da se Preduzetnička akademija održi za petu, poslednju grupu polaznika od 19.12.2022. do 23.12.2022.

Napominjemo da je Javni poziv za ovu besplatnu online edukaciju još uvek otvoren, do popune predviđenog broja polaznika. Pored Preduzetničke akademije, svi prijavljeni će moći učestvovati i na jednodnevnoj edukaciji „Kako razviti inovativan proizvod ili uslugu“, koja je planirana da se održi po završetku akademije. 

Svi polaznici koji uspešno završe edukaciju, dobiće odgovarajući sertifikat, a najuspešniji 30 autora biznis planova će dobiti pomoć, podršku i konsultantske usluge potpuno besplatno kroz mentoring program za osnivanje i razvoj biznisa za vreme trajanja projekta, kao i priliku za besplatno dodatno stručno usavršavanje kroz 10 dnevnu Projektnu akademiju koja obuhvata treninge za uspešno pisanje projekata i apliciranje na EU fondove i uspešno upravljanje EU projektima, te će za iste biti osigurana razmena iskustva sa uspešnim preduzetnicima i studijsko putovanje.

Pomenute aktivnosti organizovane kroz projekat, doprineće povećanju zapošljivosti i pomoći (mladim) građanima i građankama koji žive na teritoriji opština u sastavu Kantona Sarajevo iz BiH i gradova Sremske Mitrovice i Loznice iz Srbije da pokrenu sopstveni biznis, pronađu prve klijente i opstanu na tržištu.

Prijavite se putem prijavnog obrasca dostupnog na linku i pošaljite na e-mail adresu euprojekatsystem@gmail.com.

Detaljnije informacije o edukaciji, kao i o samom projektu, takođe se mogu dobiti putem navedenog imejla.