fbpx
Prijavi se za Forum omladinske politike 2022: Prespektiva mladih u ekološkoj i digitalnoj agendi 

Prijavi se za Forum omladinske politike 2022: Prespektiva mladih u ekološkoj i digitalnoj agendi 

Ćao, ako si došao/la  do ove stranice, vrlo verovatno te zanima neka od sledećih tema: ekologija i zaštita životne sredine, kako mladi putem digitalnih kanala mogu da se uključe u društvene procese i/ili generalno uključenost mladih i omladinska politika.

Ukoliko želiš da budeš u grupi mladih koji će učestvovati u kreiranju preporuka za unapređenje zaštite životne sredine i digitalnog učešća mladih u Srbiji – onda je ovaj poziv za tebe! 

ŠTA JE FORUM OMLADINSKE POLITIKE? 

Svake godine, od 2017. godine, KOMS organizuje jednodnevni, a ipak najveći događaj posvećen omladinskoj politici u Srbiji pod nazivom – Forum omladinske politike. Svake godine tema FOP-a je drugačija, dok ove godine želimo da se fokusiramo na digitalnu i zelenu agendu.  

Kroz Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Srbiji za 2022. godinu, videli smo da su mladi kao jednu od najvažnijih tema za koju su zainteresovani izdvojili upravo tema životne sredine, kao i da se informišu o društvenim pitanjima putem digitalnih kanala. Zbog toga smo odlučili da se ove godine na Forumu omladinske politike bavimo baš ovim temam. 

Forum omladinske politike okuplja mlade i predstavnike/ce institucija, kako bi zajedno ravnopravno učestvovali u procesima donošenja važnih odluka za unapređenje položaja mladih u Srbiji. Kroz brojne projekte i programe koje KOMS sprovodi, mladi su takođe istakli da je važno da budu aktivno uključeni u proces kreiranja preporuka za unapređenje implementacije zelene agende i digitalne strategije u Srbiji, kroz razvoj digitalnih alata i digitalne participacije mladih, a FOP je prava prilika za to. 

Događaj će biti organizovan u saradnji sa najvažnijim međunarodnim, nacionalnim i lokalnim institucijama. Biće reči o preporukama i smernicama za buduće aktivnosti u oblasti digitalne i zelene agende. 

Učesnici i učesnice će kroz panel diskusije i kroz rad u manjim tematskim grupama mapirati ključne prilike za razvoj i unapređenje digitalne participacije mladih iz perspektive zelene agende. Iz tog razloga mladi će moći da o ovim temama razgovaraju kroz tri radne grupe:  

  • Digitalna participacija mladihDigitalna strategija za rad sa mladima i alati za uključivanje mladih;  
  • Mladi i ekologija – Kako mladi mogu doprineti Zelenoj agendi;  
  • Mladi i digitalni aktivizam – Kako mladi učestvuju i bave se pitanjem ekologije putem društvenih mreža.  

Ako želiš da budeš deo grupe mladih koji će kreirati preporuke za unapređenje zelene agende, prijavi se! 

Forum omladinske politike biće organizovan 28. oktobra u Beogradu (mesto će biti potvrđeno selektovanim učesnicima/cama).  

Prijavi se putem onlajn prijavnog formulara koji je otvoren do nedelje, 16. oktobra do 23:59.  

Po zatvaranju prijave KOMS tim će pregledati pristigle prijave i do utorka, 18. oktobra obavestiti sve prijavljene o ishodu njihove prijave.  


Пројекат ,,Млади. Сада и овде.” спроводи Кровна организација младих Србије, финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.