fbpx
Otvoren poziv za Program jačanja kapaciteta

Otvoren poziv za Program jačanja kapaciteta

Pozivamo udruženja mladih i za mlade da se prijave za ovogodišnji Program jačanja kapaciteta! 

Program jačanja kapaciteta postoji onoliko dugo koliko i KOMS!

Namenjen je jačanju kapaciteta u udruženjima mladih i za mlade u onim oblastima koje mogu doprineti boljem funkcionisanju i razvoju udruženja. 

Ovo je program koji KOMS organizuje na nacionalnom nivou i koji je usmeren na udruženja mladih i za mlade koja mogu, ali i ne moraju biti organizacije članice KOMS-a.  

Cilj programa je da pomogne udruženjima da odgovore na postavljene izazove organizacija i ojača njihove kapacitete iznutra. Kroz ovaj program, udruženjima će biti omogućeno sticanje kvalitetnog i neophodnog znanja za adekvatan rad u organizacijama mladih i za mlade. 

Ko može učestvovati na programu? 

Na treningu može učestvovati po jedan/a predstavnik/ca organizacije ili više predstavnika/ca saveza organizacija, uzrasta između 15 i 30 godina. Poželjno je da se učesnik/ca koju će organizacija delegirati bavi oblašću za koju se prijavljuje, kako bi na adekvatan način razumeo/la trening i stečena iskustva preneo/la svojoj organizaciji.

Program se sastoji iz četiri modula, odnosno četiri zasebna treninga, i na svakom može učestvovati jedan ili više predstavnika/ca udruženja uzrasta između 15 i 30 godina.

Poželjno je da se učesnik/ca koju će organizacija delegirati bavi oblašću za koju se prijavljuje, kako bi na adekvatan način razumeo/la trening i stečena iskustva preneo/la svojoj organizaciji. 

Program će se održati online, putem Zoom platforme, i to kroz sledeće module:  

  • Modul I: Pisanje projekata (5. i 6. novembar) – održan.
  • Modul II: Javno zagovaranje (12. i 13. novembar) 
  • Modul III: Komunikacija u udruženjima (19. i 20. novembar) 
  • Modul IV: Finansije i administracija (26. i 27. novembar) 

Rok za prijavljivanje je 15. novembar, a učešće na programu je potpuno besplatno. 

Prijave za učešće se vrše putem ovog linka: https://forms.office.com/r/0dg5jD9z0n 

Selektovani učesnici/ce biće obavešteni blagovremeno, nakon čega će im biti dostavljena agenda i link za pristup treningu, kao i sve dodatne potrebne informacije. Ukoliko dođe do zamene učesnika/ca ispred udruženja, neophodno je da nas o tome blagovremeno obavestite. 

Za više informacija možete kontaktirati koordinatorku za članstvo Milju Zdravković, putem mejl adrese: milja.zdravkovic@koms.rs ili na telefon: +381 69 738 445, radnim danima od 9 do 17 časova. 


Пројекат ,,Млади. Сада и овде.” спроводи Кровна организација младих Србије, финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.