fbpx
Održan trening za mlade u okviru InterCOOLtural Future 2

Održan trening za mlade u okviru InterCOOLtural Future 2

Tokom vikenda od 30. septembra do 02. oktobra, u okviru programa InterCOOLtural future 2, KOMS je u Vrnjačkoj Banji organizovao trening za mlade sa teritorije opština Preševo, Bujanovac, Medveđa, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i okoline, ali i iz drugih mesta u Srbiji u cilju upoznavanja ideje interkulturalnosti, razvijanja veština i znanja koji podstiču saradnju, komunikaciju, međusobno prihvatanje i razumevanje među mladima iz različitih kultura na lokalnom nivou. 

U prvom delu treninga, koji je održala Ana Pecarski, teme su bile interkulturanost, prihvatanje različitosti i zaštita od diskriminacije. Sastavni deo sesije su bili rad po grupama i prezentovanje timskog rada. Tokom prvog dana, učesnici/e su se bolje upoznavali kroz formalne (radionice) i neformalne načine komunikacije (pauze, slobodno vreme) i učili jedni o drugima ali i jedni od drugih. 

Drugi deo treninga, koji je održala Marija Jovanović bio je posvećen savremenoj medijskoj kampanji, plasiranju i promovisanju sadržaja na društvenim mrežama kao i izrada video materijala sa učesnicima na temu interkulturalnost. Glavni cilj treninga i samog programa InterCOOLtural Future je podizanje svesti i kampanja o interkulturalnosti među mladima kao i promovisanje međukulturalnosti, prihvatanja različitosti i suživota mladih iz različitih etničkih sredina u Srbiji. 

_______________________________

Obuka je deo projekta „Promovisanje interkulturalizma među mladima različite etničke pripadnosti u Srbiji“ koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji.