fbpx
Prijavi se na InterCOOLtural Future 2!

Prijavi se na InterCOOLtural Future 2!

Da li imaš između 16 i 22 godine i živiš u Preševu, Bujanovcu, Medveđi, Tutinu, Prijepolju, Novoj Varoši i okolini?

Želiš da naučiš više o kulturama tvojih vršnjaka/kinja i građana/ki sa kojima se svakodnevnoj susrećeš u mestu u kojem živiš?

Zanima šta je interkulturalnost i šta možemo zajedno da učinimo kako bismo gradili interkulturna društva u našim sredinama i lokalnim zajednicama?

Ukoliko je odgovor na prethodna pitanja DA, onda je ovaj program prava prilika za tebe! 

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) te poziva da se prijaviš na obuku u sklopu projekta „Promovisanje interkulturalizma među mladima različite etničke pripadnosti u Srbiji“ koji se realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Ovaj program omogućiće ti:

  • Da razumeš značenje i važnost interkulturalnosti i njeno razlikovanje od multikulturalnosti;
  • Da stekneš interkulturalno obrazovanje, a samim tim i kompetencije i da druge kulture u našoj zemlji prepoznaš kao priliku za učenje, a ne kao pretnju;
  • Da sarađuješ sa ljudima druge rase, kulture i nacionalnosti na definisanju zajedničkih lokalnih ciljeva i programa za mlade;
  • Da stekneš veštine liderstva zasnovanog na povezanosti i prožimanju kultura, umesto na vladanju stvaranjem netrpeljivosti prema „drugima“ i „drugačijima”;
  • Da predstaviš svoju kulturu (i sub-kulturu) svojim vršnjacima, ali i naučiš o kulturama svojih vršnjaka/vršnjakinja i uvidiš šta je to što imate zajedničko;
  • Da stekneš osnovna znanja u razvoju savremenih medijskih kampanja;
  • Da učestvuješ u kampanji za promociju interkulturalnosti koju će sprovesti Krovna organizacija mladih Srbije.

Obuka će se održati uživo, od 30. septembra do 02. oktobra 2022. u Vrnjačkoj Banji uz poštovanje svih zaštitnih mera protiv koronavirusa.

Broj mesta je ograničen na 15 učesnika i biće odabrani na osnovu prijavnog formulara. Organizator pokriva troškove smeštaja, hrane i puta.

Prijavi se tako što ćeš popuniti prijavni formular. Rok za prijavu je 25. septembar u 23:59.

Za više informacija o procesu selekcije i samom programu, možete se obratiti programskoj koordinatorki Anji Jokić na mejl anja.jokic@koms.rs  ili programskom koordinatoru Bojanu Teofiloviću na mejl bojan.teofilovic@koms.rs radnim danima od 9 do 17 časova.

Trening se izvodi na srpskom jeziku.

COVID-19 napomena: Organizator zadržava pravo da zahteva obavezno antigensko testiranje učesnika/ca pre događaja u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije. Učešće na treningu podrazumeva poštovanje mera predostrožnosti koje donosi Vlada Srbije. Učesnici/e snose ličnu odgovornost i rizik za učešće u javnom događaju, u kontekstu eventualnih COVID-19 ishoda.


Obuka je deo projekta „Promovisanje interkulturalizma među mladima različite etničke pripadnosti u Srbiji“ koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji.