fbpx
Predstavnik KOMS na Letnjoj školi ljudskih prava

Predstavnik KOMS na Letnjoj školi ljudskih prava

Od utorka, 23. do četvrtla. 25. avgusta u Šapcu je održana peta po redu Letnja škola ljudskih prava u organizaciji Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana.

Tokom trodnevnog treninga, učesnici i učesnice su imali priliku da usvoje nova znanja i veštine iz različitih oblasti poput: ljudskih prava, prava dece, diskriminacije, tolerancije, rodne ravnopravnosti.

Ispred KOMS-a je praktikant za program, Boris Kaličanin održao radionicu na temu Mladi i diskriminacija. Sa učesnicima/ama je razgovarao o vrstama diskriminacije i nasilja sa kojima se mladi susreću svakodnevno.

Boris je prisutnima predstavio najnovije rezultate Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih u Srbiji za 2022. godinu, koji se tiču ove teme. Bilo je reči i o temi zločina iz mržnje, u kontekstu projekata KOMS-a koja se bave edukacijom mladih o zločinima iz mržnje. Pored debata koje je KOMS održao tokom 2019. i 2020. u okviru projekta Osvesti se posveti se, učesnici su imali priliku da pogledaju nagrađene radove u okviru konkursa Mladi protiv zločina iz mržnje. Za kraj, predstavljena je Omladinska mreža za nediskriminaciju i borbu protiv zločina iz mržnje, kao i planovi za budući rad Mreže.