fbpx
Održan kamp MediaMocracy 2022!

Održan kamp MediaMocracy 2022!

Nedelju za nama obeležio je i treći Mediamocracy kamp koji je od 21. do 26. avgusta organizovala Krovna organizacija mladih Srbije. 

Preko pedeset mladih okupilo se na Zlatiboru na petodnevnom programu razvijanja medijske pismenosti, na kom su, pored mladih iz Srbije, učestvovali i mladi iz Severne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Radionice su, prema rečima učesnika i učesnica, bile intenzivneučinkovite i jako zanimljive – utisci koje su polaznici kampa sa nama podelili na finalnoj večeri mogu biti sumirani u jedno veoma pozitivno iskustvo.  

Podeljeni u četiri radne grupe, učesnici ovogodišnjeg kampa su kroz interaktivni rad sa trenerima/kinjama razvijali veštine kreiranja ali i konzumiranja različitih formi medijskih sadržaja.  

Uz to, ove godine je dominantna bila i tema rodne ravnopravnosti, pa su polaznici kampa kroz onlajn uključenje imali priliku da čuju i nešto više o radu Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, kao i da poverenici Janković postave dodatna pitanja. 

Mladi su pokazali entuzijazam za dalji rad i angažman na ovim temama, kao i inicijativu za saradnju sa članovima/cama svojih grupa i trenerima i trenerkinjama. 

Mediamocracy kamp je, kao i ranijih godina, i ovaj put obeležila dodela sertifikata uz izlaganje fotografija, video klipova i stranica na društvenim mrežama koje su mladi kreirali u toku radionica.  

Na kampu su ove godine obrađene i teme seksualnog nasilja, storytelling-a i masovne fotografije, body positivity pokreta u medijima i razgovora o diskriminaciji na mrežama.Mladi su posebno uživali u ovim popodnevnim blokovima radionica koji su im na upečatljiv i konkretan način pružali uvid u konkretne teme. 

Jedna od učesnica kampa je podelila svoje utiske i pisala o doživljaju ovde.

Mediamocracy kamp je realizovan uz podršku DW Akademije, a u saradnji sa Local Press-om i Asocijacijom Medija.