fbpx
InterCOOLtural Future 2: Otvoren poziv za učešće na treningu za trenere/kinje

InterCOOLtural Future 2: Otvoren poziv za učešće na treningu za trenere/kinje

Da li si predstavnik/ca organizacije koju vode mladi ili organizacije koja se bavi pitanjima mladih, članice KOMS-a, prvenstveno sa teritorije Preševa, Bujanovca, Medveđe, Tutina, Prijepolja, Nove Varoši i okoline, ali i iz drugih mesta u Srbiji?

Želiš li da upoznaš ideju interkulturalnosti, razvijaš i podstičeš veštine i znanja koji podstiču saradnju, komunikaciju, međusobno prihvatanje i razumevanje među mladima iz različitih kultura na lokalnom nivou, služeći kao pokretač pozitivnih promena u lokalnim zajednicama?

Da li te zanima šta je interkulturalnost i šta možemo zajedno da učinimo kako bismo gradili interkulturna društva u sredinama u kojima živimo? Ukoliko je odgovor na prethodna pitanja DA, onda je ovaj program prava prilika za tebe!

Krovna organizacija mladih Srbije poziva te da se prijaviš na obuku u sklopu projekta „Promovisanje interkulturalizma među mladima različite etničke pripadnosti u Srbiji“ koji se realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji. 

Ova obuka omogućiće ti:

  • Da razumeš značenje i važnost interkulturalnosti i njeno razlikovanje od multikulturalnosti;
  • Da stekneš veštine liderstva zasnovanog na povezanosti i prožimanju kultura, umesto na vladanju stvaranjem netrpeljivosti prema „drugima“ i „drugačijima”;
  • Da stekneš osnovna znanja i mogućnosti da mladima približiš značenje ideje interkulturalnosti i pomogneš im da razumeju važnost saradnje i međusobnog prihvatanja i uvažavanja kulturoloških različitosti;

Obuka će se održati uživo, 10. i 11. septembra 2022. u Vrnjačkoj Banji uz poštovanje svih zaštitnih mera protiv koronavirusa.

Broj mesta je ograničen na 10 učesnika i biće odabrani na osnovu prijavnog formulara. Organizator pokriva troškove smeštaja, hrane i puta.

Prijave se vrše popunjavanjem prijavnog formulara. Rok za prijavu je 31. avgust u 23:59. 

Za više informacija o procesu selekcije i samom programu, možete se obratiti programskoj koordinatorki Anji Jokić na mejl anja.jokic@koms.rs  ili programskom koordinatoru Bojanu Teofiloviću na mejl bojan.teofilovic@koms.rs radnim danima od 9 do 17 časova.

Trening se izvodi na srpskom jeziku.

COVID-19 napomena: Organizator zadržava pravo da zahteva obavezno antigensko testiranje učesnika/ca pre događaja u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije. Učešće na treningu podrazumeva poštovanje mera predostrožnosti koje donosi Vlada Srbije. Učesnici/e snose ličnu odgovornost i rizik za učešće u javnom događaju, u kontekstu eventualnih COVID-19 ishoda.


Obuka je deo projekta „Promovisanje interkulturalizma među mladima različite etničke pripadnosti u Srbiji“ koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji.