fbpx
Erasmus+ CET: Studijska poseta Vroclavu

Erasmus+ CET: Studijska poseta Vroclavu

Od 20. do 23. jula se u Vroclavu, u Poljskoj održala studijska poseta. Ovoj poseti su prisustvovale predstavnice dve KOMS organizacije članice: predstavnica Beogradske otvorene škole, Aleksandra Stojanović i predstavnica Evropskog pokreta u Srbiji, Zorana Milovanović.

Poseti su takođe prisustvovali i predstavnici/predstavnice organizacija civilnog društva iz Portugala, Španije i Poljske, pored Srbije.  

U okviru posete, učesnici su imali prilike da posete fondaciju Labaratorium futurum koja se bavi promocijom neformalnog obrazovanja kao oblasti koja doprinosi širenju svesti kroz širenje znanja i kontinuirani razvoj. Takođe je predstavljeno i socijalno preduzeće Miododajni koje je fondacija pokrenula.  

U okviru posete, učesnici/ce su posetili i druge institucije – poput udruženja koje pruža pomoć deci sa oštećenjima centralnog nervnog sistema i fondacije Umbrella koja je osnovala preduzeće u kome rade osobe sa Daunovim sindromom i autizmom, koja se bavi informacionim tehnologijama.

Osnovni cilj aktivnosti bio je upoznavanje lokalnih, inovativnih društvenih preduzetnika, razgovor sa njima i otkrivanje faktora njihovog uspeha, bolje razumevanje i iskustvo socijalnog preduzetništva, pronalaženje inspiracije za kreiranje alata omladinskog rada u budućnosti. Na ovaj način, učesnici i učesnice su bili u prilici da bolje razumeju socijalno preduzetništvo, što je veoma važno ključno jer će raditi na alatima za njegovu promociju, inspiracija i stvaranje zajedničkog jezika između učesnika, koji će većinu svog vremena provoditi u projekat radeći samostalno ili u nacionalnim timovima.


Studijska poseta je organizovana u okviru Erasmus + projekta “Social Entrepreneurship for the Future of Youth Work”, podržanog od strane Evropske unije.