fbpx
Upoznajte Katarinu i Emiliju: nove KOMS praktikantkinje!

Upoznajte Katarinu i Emiliju: nove KOMS praktikantkinje!

Nakon analiziranja velikog broja pristiglih prijava na poziv za praksu, komisija KOMS-a je odabrala Katarinu i Emiliju da budu nove KOMS praktikantkinje.

Njih dve će kroz šestomesečni program prakse imati priliku da učestvuju u planiranju i realizaciji predloga novih projekata, ali i u realizaciji aktivnosti postojećih projekata iz najrazličitijih oblasti važnih za poboljšanje položaja mladih u Srbiji. Takođe, one će učestvovati i u organizaciji godišnje skupštine KOMS-a i imaće priliku da razmene iskustva, i upoznaju se sa radom organizacija članica. 

Katarina Živić

Katarina je komunikološkinja, aktivistkinja i zaštitnica ljudskih prava. Na drugoj je godini master programa Ljudska prava i multi-levelno upravljanje na Univerzitetu u Padovi, dok je osnovne studije završila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Diplomirani je stručnjak za komuniciranje i odnose s javnošću i ponosna članica FLEX Alumni zajednice. Prethodnu deceniju njenog razvoja obeležilo je mnoštvo angažovanja na različitim projektima, kao i angažmani u sferama književnosti i dramske, muzičke i likovne umetnosti. Dobitnica je stipendija za najuspešnije studente u zemlji i inostranstvu. Bavi se fotografijom i koketira sa dobrim plejlistama.

Emilija Ničić

Emilija je rođena 14. oktobra 2000. godine, u Vranju. Time su joj dodeljene dve suštinske karakteristike: kombinacija vaga/strelac, i sklonost ka meraku i hedonizmu. Na HR testovima poznata kao ’’mercedes’’ osoba – sa ravnomernim karakteristikama svih tipova ličnosti, kao i interesovanjem za sve moguće teme i zanimanja. Osnovnu i srednju školu završava poznata po buntu i potrebi da spreči nepravdu, u društvu poznatija i kao ’’šefica’’ ili ’’doživotna predsednica odeljenja’’. U aktivističke vode zvanično ulazi sa 16 godina, kada se kroz Centar e8 prvi put upoznaje sa pojmom volonterizma, ali i ljudskih prava i rodne ravnopravnosti. Kasnije postaje deo njihovog trenerskog tima. Iako se tada zanima za besedništvo, jezik i rad u medijima, njen fokus se znatno pomera angažovanjem u Odboru za ljudska prava, kroz vršnjačku edukaciju, a kasnije i koordinaciju programa SOS Kutak za devojke. Godine 2019. upisuje Fakultet političkih nauka, i u poslednjem trenutku umesto novinarstva bira odeljenje za socijalnu politiku i socijalni rad. To ističe kao najbolju životnu odluku, jer tada dodatno zalazi u oblast omladinskog rada, sa aspekta psihologije i socijalne zaštite. Ipak, nalazi način da ne odustane ni od sfere komunikacija, i postaje član, a kasnije i koordinatorka PR tima Svetskog omladinskog talasa, gde je trenutno u Nadzornom odboru. Veruje u važnost formativnog perioda kod dece i mladih, kao i neophodnost reforme obrazovanja. Životna misija joj je da ostavi državu i društvo bar malo boljim nego što ih je zatekla, a vizija da svako ima svog omladinskog radnika ili radnicu.

Sigurni smo da će Emilija i Katarina doprineti budućem radu i funkcionisanju KOMS-a i da će svojom energijom i entuzijazmom poboljšati rad KOMS-a!


Пројекат ,,Млади. Сада и овде.”  

Спроводи савез Кровна организација младих Србије. 

Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.