fbpx
Ovo su novi/e dopisnici/ce KOMS bloga

Ovo su novi/e dopisnici/ce KOMS bloga

Pored toga što KOMS predstavlja zagovaračku platformu za unapređenje položaja mladih i deluje kao spona između mladih, organizacija u članstvu i različitih donosilaca odluka i pružaoca programa i usluga za mlade (države i institucija), KOMS takođe zastupa stav da je glas mladih važan i da bi trebalo da se što glasnije čuje u društvu.

U proteklom periodu, Krovna organizacija mladih Srbije je raspisala konkurs za dopisnike/dopisnice KOMS bloga. Na konkurs je pristigao veliki broj prijava, a proces selekcije je prošlo osmoro kandidata i kandidatkinja. Iz ovog razloga je formirana KOMS-ova Baza dopisnika/ca KOMS bloga, putem koje KOMS podržava mlade autorke i autore i omogućava im prostor za sticanje i razvoj kreativnih veština.

U nastavku pročitajte kratke biografije naših novih dopisnika i dopisnica bloga! 😍

Filip Ćurić

Filip je rođen 20. avgusta 1998. godine. Apsolvent je računarske tehnike i softverskog inženjerstva, a više od 3 godine radi kao freelance web programer i grafički dizajner. U omladinskoj politici našao se, kako kaže, slučajno, tako što je počeo besplatno da radi sajtove za organizacije i ustanove u Ćupriji pre 2 godine. Ovi rezultati omogućili su mu da postane član Saveta za mlade opštine Ćuprija, gde je i danas. Alumnista je KOMS-ove Akademije omladinske politike. Svoje vreme usmerava na tri cilja: da pravi lepe sajtove i aplikacije, da aktivno radi na poboljšanju života mladih u Ćupriji i da piše scenarije. Usmeren je, pre svega, na lokalnu omladinsku politiku i cilj mu je što više mladih u Ćupriji postanu aktivni donosioci odluka i stvaraoci promena. Najviše voli kafu i knjige, a omiljena knjiga mu je autobiografija osnivača kompanije Najki. U budućnosti bi želeo da se bavi pisanjem scenarija za filmove i režijom.

Jelena Tomasović

Jelena ima 20 godina i trenutno je na drugoj godini pedagogije na Filozofskom fakultetu. Bavi se psihologijom i pohađa kurs za psihoterapeuta. Najviše se bavi temama vezanim za rad na sebi i mentalnim zdravljem. 

Jovana Janev

Zovem se Jovana Janev, iz Ćićevca sam i imam 17 godina. Učenica sam srednje Ekonomske škole i aktivno se bavim aktivizmom, volontiranjem i novinarstvom. Završila sam Evropsku školu debate i prošla različite treninge i obuke. Članica sam udruženja Okular, volontiram u UNICEF-u, a bila sam i članica Omladinskog odbora UNICEF-a.

Milica Babić

Milica ima 18 godina i zalaže se za rodnu ravnopravnost, ekologiju, medijsku pismenost i mentalno zdravlje. Voli umetnost, volontiranje i životinje.

Milica Žugić

Milica je rođena 2004. godine u Šapcu. Trenutno pohađa srednju muzičku školu i šabačku gimnaziju. Zanimaju je teme feminizma i zdravlja mladih.

Miloš Milošević

Miloš ima 19 godina, dolazi iz istočne Srbije i student je arheologije. Bavio se pisanjem članaka o arheologiji, a cilj mu je proučavanje medija i upoznavanje sa društveno-korisnim temama i problemima sa kojima se mladi bore. Obožava kinematografiju, a želja mu je da učestvuje u TV kvizovima.

Stefan Lazarević

Stefan Lazarević je rođen 05.04.1996. godine u Beogradu. Amaterski se bavi muzikom, svira klavijature. Voli novinarstvo i želeo bi da se time bavi. Pisao je blogove na Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, u kojima je zastupao prava osoba sa autizmom. Amaterski se bavi sportom, trenira atletku. Sada je član grupe Samozastupnika koja funkcioniše u okviru Inicijative za prava osoba sa invaliditetom.

Uglješa Surdučki

Uglješa je šesnaestogodišnjak, zovu ga još i Fini deran. Član je Bečejskog udruženja mladih i teži ka tome da postane kao Milica Borjanić na polju omladinske politike.


KOMS kroz svoju Bazu dopisnika/ca KOMS bloga podržava mlade autorke i autore i omogućava im prostor za sticanje i razvoj kreativnih veština.
Stavovi izneseni u ovom tekstu su stavovi autora i ne predstavljaju zvaničan stav Krovne organizacije mladih Srbije.