fbpx
Dođi na konferenciju “MLADI govore, MLADI slušaju!”

Dođi na konferenciju “MLADI govore, MLADI slušaju!”

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan, Krovna organizacija mladih Srbije, Asocijacija Local Press i Novi magazin organizuju konferenciju MLADI govore, MLADI slušaju 27. maja, od 12 do 17:30h. Konferencija će se održati u hotelu Jump Inn, Koče Popovića 2, Beograd.

Tokom više od tri godine radili smo na tome da osnažimo mlade u Srbiji da budu angažovani, informisani i odgovorni demokratski građani i građanke, tako što smo radili na podizanju njihove medijske i digitalne pismenosti i trudili se da im obezbedimo neophodne alate i kanale da izraze svoje mišljenje.

Rezultati istraživanja Mladi u medijskom ogledalu, koje sprovodimo u okviru ovog projekta, pokazuju da se u mejnstrim medijima o mladima najčešće se izvešava u crnoj hronici, kao i da stereotipni obrazac izveštavanja mejnstrim medija podrazumeva sliku nasilnog, pijanog mladića pod uticajem narkotika, kao i promiskuitetnu devojku.

Nasuprot ovim podacima, istraživanja pokazuju da su omladinski mediji ti koji pokreću važne teme za mlade i izveštavaju etičkije. Informacije dobijene iz ovog istraživanja, naše iskustvo u radu sa mladima, kao i istraživanja primera dobre prakse, spojili smo u preporuke usmerene na sve aktere koji učestvuju u kreiranju slike o mladima.

Pored predstavljanja preporuka, na konferenciji će biti reči o sadržaju za mlade i sadržaju koji kreiraju mladi, kao i društvenim mrežama kao platformi za aktivizam.🤩Naročito nam je drago što ćemo na konferenciji dati prostora mladima da podele dve aktivističke priče.

Konferencija MLADI govore, MLADI slušaju je prilika da okupimo sve one sa kojima smo u proteklom periodu radili, kao i zainteresovanu javnost.

Ako želiš da prisustvuješ konferenciji, prijavi se ovde.