fbpx
Postani dopisnik/dopisnica KOMS bloga!

Postani dopisnik/dopisnica KOMS bloga!

Voliš da pišeš, kreativan/na si, privlače te teme kojima se KOMS bavi? U tom slučaju, onda si ti prava osoba za našeg blog dopisinika/dopisnicu! 

Verovatno primećuješ da smo u poslednjih par meseci počeli da objavljujemo blog tekstove u kojima se bavimo različitim temama – od rodne ravnopravnosti, preko posla i studiranja, pa sve do mentalnog zdravlja. Tu su i teme zapošljivosti mladih – o prednostima započinjanja svog posla, profesionalnoj orijentaciji, iskustvu mladih preduzetnika i razne još neke druge…  

Postoje još mnoge interesantne, aktuelne teme kojima je potreban prostor da zasijaju. Upravo tu si nam potreban/potrebna baš TI

Znamo da imaš mnoštvo ideja i tema koje te interesuju i o kojima bi voleo/volela da pišeš. Zato nemoj mnogo da se premišljaš oko prijavljivanja. 😀 

Želimo da ti pružimo prostor da iskažeš svoju kreativnost kroz pisanje. KOMS je platforma koja zastupa stav da glas mladih treba i mora da se čuje – i baš iz tog razloga tražimo dopisnike/ce za blog odeljak!

Baš ti si prava osoba za nas ako si: 

  • Odgovorna mlada osoba 
  • Voliš pisanje
  • Otvoren/na si za razne mogućnosti 
  • Fleksibilan/fleksibilna si 
  • Poštuješ rokove oko kojih se zajedno dogovorimo 
  • Možeš da se obavežeš da pišeš makar jedan tekst mesečno (možemo se dogovoriti i za više) 
  • Poštuješ svoje obaveze i završavaš ih na vreme
  • Imaš između 15 i 30 godina

Nudimo ti da budeš potpisan/potpisana na kraju svakog teksta svojim imenom i prezimenom i da uz to objavimo link ka tvojim profilima na društvenim mrežama (naravno, ukoliko ti želiš). Svaki blog tekst prati i promocija na KOMS kanalima komunikacije – Instagram, Fejsbuk, Tviter, LinkedIn. Uz tvoje odobrenje, tagovaćemo te na svakoj od ovih mreža i promovisati na ovaj način. 

Fun fact: Blog tekstovi koje objavljujemo čitaju mladi širom Srbije, a njihove reakcije nas još više motivišu da nastavimo dalje. Posebno veliku pažnju je privukao tekst o mentalnom zdravlju mladih: Koliko često se zapitaš: Kako sam stvarno? 

Dobro, kako da se prijavim? 

Popuni formu (ovde) i pošalji nam primer tvog autorskog teksta koji si pisao/pisala, na mejl konkurs@koms.rs sa naslovom “Konkurs za blog dopisnika/cu”. 

Rok za slanje prijava je 5. maj do 23.59h. 

Svi kandidati/kandidatkinje koji budu prošli proces selekcije će biti kontaktirani u najkraćem roku po završetku konkursa. 


Bonus: Zašto je blog toliko zahvalna forma pisanja? 

Forma bloga postoji na internet nebu već duži niz godina, a ono što je čini tako privlačnom je lična nota koju ima. Za razliku od novinarskih članaka i tekstova, blog forma pruža mogućnosti da autor/autorka iskažu svoja osećanja i misli na neku temu, a istovremeno imaju i prostor da koriste podatke, istraživanja i informacije do kojih su došli, kako bi svoje mišljenje potkrepili nekim argumentima. Da li je potrebno da navodimo još neke razloge da se prijaviš? 😀