fbpx
Otvoren poziv: tražimo praktikanta/kinju za program!

Otvoren poziv: tražimo praktikanta/kinju za program!

Krovna organizacija mladih Srbije te poziva da se prijaviš za stručnu, plaćenu, šestomesečnu praksu na poziciji praktikanta/praktikantkinje za program.

Kako izgleda praksa u KOMS-u?

Naš program prakse je pre svega program obuke i mentorstva. Na praksi dobijaš mogućnost da radiš, učiš i usavršavaš se na programima i projektima koje KOMS sprovodi, priliku da stekneš uvid u to kako funkcioniše rad organizacije kakva je KOMS, kao i da napreduješ do nivoa gde ćeš imati priliku da učestvuješ u pisanju projekta, vodiš projektne aktivnosti, upoznaš se sa kreiranjem budžeta i administrativnim procedurama KOMS-a.

Praksa takođe podrazumeva da ćeš dobiti svog mentora, odnosno, mentorku, koji će te obučavati i usmeravati tokom celokupnog trajanja prakse. Praksa će zahtevati pola radnog vremena – 4 h, tako da predstavlja idealnu priliku ako studiraš, ili ako i dalje nisi spreman/na za posao sa punim radnim vremenom. Ovo svakako ne umanjuje odgovornost koja će se od tebe očekivati i tražiti.

Da li si baš ti idealan kandidat/kandidatkinja za poziciju praktikanta/kinje za program?

  • Student/studentkinja si završne godine na fakultetu (treća i četvrta godina) ili diplomirao/la u poslednje dve godine;
  • Dobro vladaš engleskim jezikom i poznaješ osnove Office paketa;
  • Spreman/na si za timski rad, ali se dobro snalaziš i prilikom samostalnog rada;
  • Odgovoran/na si osoba i odgovorno pristupaš radu i obavezama;
  • Motivisan/motivisana si za učenje, rad i usavršavanje;

Kako izgleda pozicija praktikanta/kinje za program?

Bićeš u prilici da stekneš nova znanja i veštine u oblasti upravljanja projektima i programima u sferi omladinske politike. Takođe, učestvovaćeš u sprovođenju programskih aktivnosti projekata koje trenutno sprovodimo, ali i u procesima planiranja i pisanja novih projektnih predloga iz najrazličitijih oblasti, važnih mlade.

Prisustvovaćeš brojnim događajima, kao i relevantnim radnim sastancima. Očekuje te i vođenje zapisnika i precizno izveštavanje, redovna komunikacija sa organizacijama članicama, partnerima i drugim akterima omladinske politike. Uz mentorstvo u ovoj oblasti, imaćeš potpunu slobodu da učestvuješ u predlaganju ideja za buduće projekte i programe u skladu sa pozivima za apliciranje. Upoznaćeš se sa načinom prikupljanja i dostavljanja dokumentacije koja nastaje prilikom realizacije projektnih aktivnosti i da učestvuješ u sprovođenju administrativni poslova koji su u vezi sa koordinacijom projekata/programa.

Od tebe očekujemo:

  • da poznaješ engleski jezik,
  • da poznaješ rad na računaru,
  • da poseduješ osnovno znanje o projektnom menadžmentu, omladinskom sektoru i omladinskom radu,
  • da si zainteresovan/a za realizaciju projekata, programa i monitoring, ali i za vrednovanje rezultata sprovedenih projektnih aktivnosti,
  • poželjno je da si prethodno učestvovao/la u realizaciji projekata i u projektnom ciklusu,
  • da si posvećen/na i da imaš želju za usavršavanjem,
  • da si precizan/na i odgovoran/na u radu i motivisan/na si za brzo savladavanje novih veština.

Kako da se prijaviš i šta dalje?

Prijavi se vrši putem aplikacionog formulara koji se nalazi na ovom linku, uz slanje biografije (CV-ja) na adresu: konkurs@koms.rs, do 10. marta 2022. u 23:59.

Nakon analize pristiglih prijava, ukoliko tvoja prijava bude među najbolje ocenjenima, dobićeš poziv za intervju, koji će se održati 14. marta. Rezultati selekcije biće poznati najkasnije do 16. marta.

Tvoja praksa u KOMS-u počinje u martu 2022. godine i trajaće 6 meseci.

Mesto obavljanja prakse je u kancelariji KOMS-a u Beogradu, na adresi Kralja Milutina 15.

Od tebe će se očekivati angažman u trajanju od 20 sati nedeljno (4 sata dnevno radnim danima), uz obezbeđenu novčanu naknadu  i pokrivene troškove lokalnog gradskog prevoza. Nakon završetka prakse, u slučaju pozitivne evaluacije rada praktikanta/kinje, postoji mogućnost zaposlenja koje će biti u skladu sa dinamikama projekata Krovne organizacije mladih Srbije.