fbpx
Održan trening jačanja kapaciteta na temu javnog zagovaranja u Vršcu

Održan trening jačanja kapaciteta na temu javnog zagovaranja u Vršcu

U subotu i nedelju, 22. i 23. januara 2022. godine, učesnici i učesnice su u Vršcu prisustvovali treningu jačanja kapaciteta na temu javnog zagovaranja.

Oni su ovom prilikom slušali o temi zagovaranja za unapređenje javnih politika, kao i temama razumevanja javnih politika u kontekstu zagovaranja i strateškom pristupu planiranju javnog zagovaranja.

Prvi dan bio je rezervisan za uvod u samu temu javnog zagovaranja, drugi dan bio je posvećen učenju o koracima u pripremi kampanje javnog zagovaranja i naučili koji su koraci za kreiranje kampanje javnog zagovaranja. Po završetku, učesnici i učesnice su imali prilike i da kroz praktičnu primenu stečenog znanja, odnosno kroz skiciranje kampanje javnog zagovaranja uspešno privedu kraju dvodnevni rad.


Trening Javno zagovaranje je integralni deo projekta  Izražavanje potreba mladih jačanjem uloge i položaja predstavnika mladih, koji se sprovodi u saradnji KOMS-a i UNICEF-a sa ciljem da poboljša veštine i znanje predstavnika/ca mladih, kao i svojih organizacija članica, te da im pruži podršku da se uključe u aktivnosti ispitivanja potreba mladih, zagovaranja ključnih potreba i preporuka mladih na nacionalnom i lokalnom nivou.