fbpx
Postani deo prve Omladinske mreže za nediskriminaciju i borbu protiv zločina iz mržnje

Postani deo prve Omladinske mreže za nediskriminaciju i borbu protiv zločina iz mržnje

Da li znaš šta je zločin iz mržnje?

Da li si nekada i negde svedočio/la diskriminaciji?

Skoro dve trećine mladih bilo je žrtva diskriminacije, što govori o nesigurnom okruženju za život mladih u Srbiji, prema podacima iz aktuelnog Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih u Srbiji.

Od diskriminacije do pojave zločina iz mržnje nije dugačak put. Zločin iz mržnje predstavlja krivično delo učinjeno iz mržnje, zbog određenog ili pretpostavljenog  ličnog svojstva. Skoro jedna trećina mladih u Srbiji je bila žrtva nasilja motivisanog nekom ličnom karakteristikom.

Da li ovakvi podaci u tebi bude želju potrebu za promenom? Jesi li spreman/a da se boriš protiv zločina iz mržnje i diskriminacije tolerancijom i aktivizmom?

Ako je odgovor DA pred tobom je šansa da naučiš kako da pokreneš promene u svojoj zajednici!

Tvoja pokretačka energija nam je neophodna kako bismo smanjili osećaj nesigurnosti među mladima i izgradili inkluzivno okruženje za sve.

Ukoliko imaš 15-30 godina i želiš da naučiš kako da motivišeš zajednicu da se bori protiv diskriminacije i zločina iz mržnje-vreme je da napraviš svoj novi aktivistički korak.

Krovna organizacija mladih Srbije, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, poziva te da budeš deo Omladinske mreže za nediskriminaciju i borbu protiv zločina iz mržnje.

Šta je cilj osnivanja i delovanja mreže?

  • Podizanje svesti kod mladih o postojanju zločina iz mržnje i diskriminacije u našem društvu, kao i o neophodnosti rada na prevenciji.
  • Umrežavanje mladih aktivista i aktivistkinja.
  • Stvaranje podsticajnog okruženja za aktivizam u ovim oblastima.
  • Promovisanje važnosti tolerancije i poštovanja različitosti.
  • Realizacija 2 obuke (onlajn i oflajn) za članove i članice mreže tokom decembra 2021.

Koji su uslovi učešća i kako da se prijaviš?

Mogu se prijaviti sve osobe uzrasta od 15 do 30 godina, državljani/ke Republike Srbije

Prijava se vrši popunjavanjem prijavnog formulara do 7.12. (utorak) u 23.59h.

Ti možeš da pokreneš zajednicu! Saznaj. Deluj. Promeni!

Postani deo Omladinske mreže za nediskriminaciju i borbu protiv zločina iz mržnje!

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Ninu Stojanović, programsku asistentkinju Krovne organizacije mladih Srbije na imejl adresu nina.stojanovic@koms.rs  ili na tel. +381 (0) 60 54 51 270  radnim danima 9-17h.

Očekujemo tvoju prijavu! Krovna organizacija mladih Srbije zadržava pravo da odabere ukupno 10 članova i članica mreže!


Projekat Podizanje svesti o zločinima iz mržnje kroz foto i video sadržaje sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, u sklopu napora Misije OEBS-a u Srbiji u promovisanju nediskriminacije i borbe protiv zločina iz mržnje.

 Izrečeni stavovi u pozivu predstavljaju isključivo stavove autora i saradnika i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS-a u Srbiji.