fbpx
Održana onlajn panel diskusija “Šta institucije garantuju mladima?”

Održana onlajn panel diskusija “Šta institucije garantuju mladima?”

U četvrtak, 25. novembra, održana je onlajn panel diskusija „Šta institucije garantuju mladima?“. Zajedno sa partnerskim omladinskim organizacijama i krovnim telima mladih sa Zapadnog Balkana u okviru Connecting Youth platforme KOMS je 2021. godine učestvovao u kreiranju position paper-a “What’s in for youth in the Economic and Investment Plan for the WB6?” u kojem se, između ostalog, navodi da, iako u regionu ima potencijala za mlade, postoji i nedostatak informacija mladih i omladinskih organizacija kada dolazi do uključivanja u planiranje i realizaciju ovakvih projekata.

Na ovom panelu učestvovala je Mina Dobrijević, koordinatorka za finansije i administraciju KOMS, zajedno sa Kriselom Hackaj, izvršnom direktorkom Instituta za saradnju i razvoj (CDI). Na onlajn panelu bilo je reči o tome šta je program “Garancije za mlade”, kao i o Ekonomsko-investicionom planu za Zapadni Balkan i na koji način mladi i organizacije mladih i za mlade mogu imati beneficije od njega.

Celu panel diskusiju možete pogledati ovde.

Onlajn panel diskusija organizuje Krovna organizacija mladih Srbije u okviru aktivnosti u okviru platforme Connecting Youth koju koordinira Institut za saradnju i razvoj u Tirani, a podržava Fondacija Hans Zajdel (HSS).