fbpx
Održan trening u sklopu Programa za multiplikatore (2020-22)

Održan trening u sklopu Programa za multiplikatore (2020-22)

DW Akademija je u sklopu projekta “Young Media” pokrenula Program za multiplikatore 2020-22. On čini niz seminara, radionica i studijskih putovanja u zemlji i inostranstvu. Cilj programa je da polaznici steknu znanja i iskustva za podršku medijima koji nude informativne sadržaje za mlade ciljne grupe ili žele da ih uvedu. 

Trening u sklopu programa održao se od 3. do 5. novembra, koji je obuhvatao razgovore sa relevantnim sagovornicima iz oblasti medija i komunikacija, ali i interaktivne vežbe koje su učesnici/e završavali – poput analiziranja određenih sajtova i njihovog sadržaja, i razgovora sa njihovim urednicima. Trenerkinje na ovom događaju bile su Marija Obrenović i Jovana Gligorijević.  

Program za multiplikatore obuhvata elemente iz različitih oblasti: novinarstva, mobilnog novinartva (MoJo), menadžment i savetovanje medija, medijsko pravo i samoregulacija, metodologija treniranja, projektni menadžment, nove medijske tehnologije i slično.


Trening u okviru Programa za multiplikatore, Krovna organizacija mladih Srbije realizovala je u sklopu Young Media projekta koji sprovodi uz podršku DW Akademie.