fbpx
U Mokrin hausu održan treći modul Akademije omladinske politike

U Mokrin hausu održan treći modul Akademije omladinske politike

Tokom vikenda, od 12. do 14. novembra, održan je treći modul o lokalnoj omladinskoj politici uz osvrt na inkluzivne omladinske politike. Akademija omladinske politike je jednosemestralni obrazovni program KOMS-a, gde 20 učesnika i učesnica ima priliku da stekne znanje i iskustvo o omladinskoj politici, ovlada veštinama potrebnim za zagovaranje i kreiranje promena u društvu i bude osnaženo za primenu stečenih znanja u svojim lokalnim sredinama i šire.

Modul je održan u Mokrin haus-u, koji predstavlja spoj co-working i co-living prostora na severu Srbije u blizini Kikinde. Prednosti ovog mesta su to što je Mokrin haus spojen i nalazi se relativno blizu (između 1 i 2h vožnje) tri aerodroma (Beograda, Temišvara, Budimpešte), kao i originalan spoj kakav ovo mesto predstavlja – spoj modernog i urbanog mesta u ruralnom okruženju, savršenom za beg od gradske gužve i stresa.

Učesnici i učesnice su pohađali radne sesije u petak, subotu i nedelju i kreirali mini video-kampanje koje se tiču aktivnog učešća mladih, informisanja mladih o osnovama lokalne omladinske politike i koje govore o političkoj participaciji mladih. Na sesijama su dobili uvid u praktične alate: kako kreirati kampanju, kako koristiti mehanizme lokalne omladinske politike, kako se izrađuje lokalni akcioni plan. Radna atmosfera je tokom svih dana trajanja modula bila interaktivna i dinamična, a učesnici/ce su pohvalili organizaciju modula od strane KOMS-a i inspirativnu atmosferu i ugodno provedeno vreme zahvaljujući našim saradnicima iz Mokrin hausa.


Пројекат “Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије. Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.