fbpx
Program jačanja kapaciteta: Realizovan modul Pisanje projekata

Program jačanja kapaciteta: Realizovan modul Pisanje projekata

Program jačanja kapaciteta je namenjen jačanju kapaciteta udruženja mladih i za mlade u oblastima koje mogu doprineti boljem funkcionisanju udruženja i razvoju.

Ovo je program koji KOMS organizuje na nacionalnom nivou, otvoren za udruženja mladih i za mlade koja mogu, ali i ne moraju biti organizacije članice KOMS-a. Cilj programa je da pomogne udruženjima da odgovore na postavljene izazove organizacija i ojača njihove kapacitete iznutra. Kroz ovaj program, udruženjima će biti omogućeno sticanje kvalitetnog i neophodnog znanja za adekvatan rad u organizacijama mladih i za mlade.

Prvi modul koji se tiče pisanja projekata održan je od petka (15. oktobra), do nedelje (17. oktobra). Mladi predstavnici/ce udruženja mladih i za mlade iskazali su veliko interesovanje za ovaj modul. Na njemu su učestvovali predstavnici i predstavnice preko 20 udruženja mladih i za mlade.

Kroz modul, učesnici i učesnice su stekli osnovna znanja pisanja projekata – od osnovnih problema, aktivnosti, rezultata i indikatora pa sve do logičke matrice i budžeta projekata. Kroz grupni rad, mladi koji su učestvovali su dobijali zadatke kroz koje su vežbali pisanje svojih projekata, na koje su dobijali povratne informacije od trenerkinje.

Modul je održan onlajn, a učesnici i učesnice su aktivno učestvovali u radu i kroz razgovor davali jedni drugima povratne informacije o urađenim zadacima.
Tako su zaključili da su povratne informacije najpotrebnije i najkorisnije kada je u pitanju pisanje projekata. Znati kako možeš da unaprediš svoj projekat, uočiti gde si pogrešio kod pisanja i uz to dobiti komentar na koji način poboljšati projekat je ono što fali kada su u pitanju projekti, a što bi najviše koristilo kada je reč o ovoj temi.


Pozivamo vas da pratite naloge na društvenim mrežama KOMS, jer nas u narednom periodu očekuju i drugi moduli programa jačanja kapapaciteta!

Već ove nedelje nas očekuje modul Finansije i administracija.


Пројекат „Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије. Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.