fbpx
Program jačanja kapaciteta: Realizovan drugi modul – finansije i administracija

Program jačanja kapaciteta: Realizovan drugi modul – finansije i administracija

Nakon održanog prvog modula u okviru programa jačanja kapaciteta KOMS 2021, održali smo drugi modul na temu finansija i administracije.

Program jačanja kapaciteta je namenjen jačanju kapaciteta udruženja mladih i za mlade u oblastima koje mogu doprineti boljem funkcionisanju udruženja i razvoju.

Modul “Finansije i administracija” ima za cilj da učesnicima/cama predstavni na koji način efikasnije upravljati projektima i organizacijom iz finansijsko-administrativne perspektive, obuči ih o osnovama finansija, računovodstva, finansijskom izveštavanju u skladu sa drugačijim smernicama i politikama donatora, ali i srodnim temama poput transparentnosti i antikorupcije unutar organizacije.

Učesnici/ce su imali priliku da kroz primere iz prakse, zadatke i razmenu iskustava iz svojih organizacija – steknu uvid i razreše nedoumice koje se tiču finansija i administracije u udruženjima.

Učesnici/e su istakli/e da su im praktični primeri i povratne informacije od trenerkinja najkorisniji deo ovog treninga. Najbolji način na koji možemo predstaviti rad neke organizacije jeste predstavljanje iz prve ruke odnosno predstavljanje na konkretnom i istinitom primeru.

Uskoro nas očekuju novi moduli Programa jačanja kapaciteta KOMS 2021.


Пројекат „Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије. Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.