fbpx
Prijavite se za program jačanja kapaciteta udruženja mladih/za mlade!

Prijavite se za program jačanja kapaciteta udruženja mladih/za mlade!

Krovna organizacija mladih Srbije sa zadovoljstvom poziva udruženja mladih i za mlade da se prijave za ovogodišnji Program jačanja kapaciteta! Program jačanja kapaciteta KOMS postoji koliko postoji i KOMS – 10 godina! Namenjen je jačanju kapaciteta udruženjima mladih i za mlade u onim oblastima koje mogu doprineti boljem funkcionisanju udruženja i razvoju.

Ovo je program koji KOMS organizuje na nacionalnom nivou, usmeren na udruženja mladih i za mlade (koja mogu, ali i ne moraju biti organizacije članice KOMS-a). Cilj programa je da pomogne udruženjima da odgovore na postavljene izazove organizacija i ojača njihove kapacitete iznutra. Kroz ovaj program, udruženjima će biti omogućeno sticanje kvalitetnog i neophodnog znanja za adekvatan rad u organizacijama mladih i za mlade.

Ko može učestvovati na programu?

Na treningu može učestvovati po jedan/a predstavnik/ca organizacije ili više predstavnika/ca saveza organizacija, uzrasta između 15 i 30 godina. Poželjno je da se učesnik/ca koju će organizacija delegirati bavi oblašću za koju se prijavljuje, kako bi na adekvatan način razumeo/la trening i stečena iskustva preneo/la svojoj organizaciji.

Program će se održati online, u naznačenim datumima terminima, između 13 i 18 časova u skladu sa predlogom trenera/kinje. Moduli će biti sledeći:

  • Modul I: Pisanje projekata

Datumi održavanja: petak (15. oktobar od 14 časova do 17 časova), subota (16. oktobar od 11 do 14 časova), nedelja (17. oktobar od 11 do 14 časova).

  • Modul II: Finansije i administracija

Datumi održavanja: utorak (19. oktobar od 14 do 17.30 časova), petak (22. oktobar od 14 do 17.30 časova).


Obuke će se održati online putem ZOOM platforme.

Rok za prijavljivanje za modul Pisanje projekata je 10. oktobar do 23.59h, a za modul Finansije i administracija je 13. oktobar do 23.59h.

Učešće na programu je potpuno besplatno.

Prijavite se popunjavanjem upitnika na ovom linku.

Ukoliko dođe do zamene učesnika/ca – obavezno je da nas blagovremeno obavestite.

Selektovani učesnici/ce biće obavešteni do 12. oktobra, nakon čega će im biti dostavljena agenda i link za pristup treningu, kao i sve dodatne potrebne informacije.

Za više informacija možete kontaktirati koordinatorku za članstvo Milju Zdravković, putem mejl adrese: milja.zdravkovic@koms.rs ili na telefon: +381 69 738 445, radnim danima od 9 do 17 časova.


Пројекат “Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије. Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.