fbpx
Predstavnice KOMS učestvovale na Tirana Connectivity Forumu 2021

Predstavnice KOMS učestvovale na Tirana Connectivity Forumu 2021

U četvrtak i petak, 7. i 8. oktobra, organizovan je 7. po redu Tirana Connectivity Forum pod nazivom „Building Better Balkans Together“. Ovaj događaj posvećen je povezivanju, reformama i proširenju EU, odnosno kritičkom pristupu Berlinskom procesu kao inicijativi čiji je cilj unapređenje saradnje ekonomija Zapadnog Balkana i jačanja evropske perspektive ovog regiona. 

U tom duhu, predstavnice KOMS-a posetile su Tiranu i učestvovale su na panelu u okviru TCF-a, pod nazivom „Šta se nalazi za mlade u Ekonomsko-investicionom planu (Economic and Investment Plan – EIP)“. 

Na ovom panelu govorili su ministarka za rad i socijalna pitanja Severne Makedonije Jagoda Šahpaska, generalni sekretar Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) Albert Hani, generalna sekretarka Nacionalnog omladinskog kongresa Albanije Dafina Peci i generalni sekretar Vijeća mladih BiH Nedim Alibegović

Milja i Anja su ispred Krovne organizacije mladih Srbije iskoristile ovu priliku da se nakon dve godine sretnu i umreže sa predstavnicima/ma drugih krovnih organizacija iz regiona, koje su deo Western Balkans Youth Cooperation Platform, kao i predstavnicima/cama Cooperation Development Institute (CDI). Imale su priliku i da upoznaju ministarku za decu i omladinu Albanije Boru Muzhaqi. 

Tirana Connectivity Forum je događaj koji je važan kako za KOMS kao nacionalni krovni savez mladih u Republici Srbiji, tako i za sve ostale ekonomije Zapadnog Balkana kojima je u cilju jačanje i produbljivanje saradnje kroz susrete i umrežavanje na ovakvim forumima. 


Poseta Tirani deo je aktivnosti u okviru regonalne saradnje Krovne organizacije mladih Srbije kroz Platformu za saradnju mladih Zapadnog Balkana (WBYCP), kojom koordiniše Institut za saradnju i razvoj (CDI) uz podršku Hanns Seidel fondacije.