fbpx
Održan prvi modul V generacije Akademije omladinske politike

Održan prvi modul V generacije Akademije omladinske politike

Akademija omladinske politike zvanično je otvorena u petak, 22. oktobra 2021. u dinamičnom i bezbednom onlajn obliku, u skladu sa aktuelnim epidemiološkim preporukama. Tim Krovne organizacije mladih Srbije i treneri na prvom modulu Akademije omladinske politike petu godinu zaredom poželeli su dobrodošlicu novoj generaciji akademaca i akademkinja.

Akademija omladinske politike je jednosemestralni obrazovni program KOMS-a, gde 20 učesnika i učesnica ima priliku da stekne znanje i iskustvo o omladinskoj politici, ovlada veštinama potrebnim za zagovaranje i kreiranje promena u društvu i bude osnaženo za primenu stečenih znanja u svojim lokalnim sredinama, ali i šire. Prvi modul AOP-a je bio fokusiran na teme političkog sistema Srbije, političke participacije i aktivnog učešća.

Na samom početku, učesnicima i učesnicama obratili su se Miljana Pejić, generalna sekretarka KOMS-a i programska koordinatorka Milica Borjanić. Svojim pozdravnim rečima izrazile su zadovoljstvo što petu godinu zaredom KOMS na programu Akademije omladinske politike uspeva da umreži i okupi mlade oko značajnih tema kakve su omladinska politika, javno zagovaranje, kreiranje kampanja i komunikacije. Miljana i Milica rekle su da aktivni mladi, spremni da razvijaju svoje veštine, moraju da preuzmu inicijativu i da je vreme da se njihov glas jače čuje i na lokalnom i na nacionalnom i na međunarodnom nivou u procesima donošenja odluka ili kreiranja promena.

KOMS tim uvek nastoji da motiviše, ohrabri i osnaži mlade i verujte na Komisiji za odabir, čiji sam bila deo, bio je jako težak zadatak, pristigao nam je veliki broj kvalitetnih prijava i stvarno smo ubeđeni, da smo, poštujući sve kriterijume, izabrali 20 najboljih. I verujte, program Akademija omladinske politike biće pravo mesto za vas, za početke vašeg aktivizma ili vaše snažnije korake“, naglašava Milica Borjanić, programska koordinatorka. „Odabrano je 20 novih akademaca i novih akademkinja. KOMS je tu da omogući da se vaš glas čuje, da omogući da na ovom programu učite, napredujete i kritički promišljate“, zaključila je.

Treneri koji su održali modul uspeli su da kroz celo trajanje da održe koncentraciju i zainteresovanost učesnika i učesnica za temu. Realizovani su interaktivne, dinamične i sadržajne sesije koje inspirisale učesnice i učesnike i pomogle im da razumeju šta je to politička participacija i kako mogu aktivno učestvovati, kao i da kritički promisle o tome da li je Srbija demokratija.


Пројекат “Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије. Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.