fbpx
Završene posete gradovima u Srbiji u okviru događaja „Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!“

Završene posete gradovima u Srbiji u okviru događaja „Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!“

KOMS je u partnerstvu sa Lokalnom kancelarijom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji, uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i asistenciju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), od maja do septembra sprovodio pet događaja pod nazivom Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!.

Mladi iz Novog Pazara, Prokuplja, Bačke Palanke, Inđije i Loznice imali su prilike da se upoznaju sa radom KOMS-a i RYCO-a i da se informišu o programima i projektima koje KOMS i RYCO sprovode.

Serija događaja koji su se održali u navedenim gradovima je bila prilika da mladi upoznaju omladinske predstavnike obe organizacije (KOMS i RYCO) ali i da zajedno mapiraju kakvi su položaj i potrebe mladih na lokalnom nivou u svojim gradovima.

Ko su predstavnici mladih?

Predstavnici mladih su članovi/ce Upravnog odbora KOMS i Omladinski predstavnik Srbije u RYCO Upravnom odboru. Oni učestvuju u donošenju važnih odluke za mlade kako u Srbiji, tako i van nje, zajedno sa predstavnicima/cama relevatnih organizacija i institucija.

Serija događaja Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš! bila je važna iz više razloga: kako bi mladi iz različitih gradova mapirali svoje potrebe i položaj, kako bismo osigurali da predstavnici mladih na najbolji mogući način predstavljaju omladinu i njihov glas. Takođe, mladi koji su prisustvovali događajima upoznali su se sa bitnim dokumentima i institucijama na nacionalnom i regionalnom nivou.


Projekat „Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!“ sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije u partnerstvu sa Lokalnom kancelarijom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji, uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i asistenciju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).


Догађај је подржало Министарство омладинсе и спорта кроз пројекат „Млади имају предност 2.0“. Пројекат „Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.