fbpx
Mladi iz Loznice se upoznali sa predstavnicima

Mladi iz Loznice se upoznali sa predstavnicima

U okviru seta aktivnosti u ponedeljak, 6. septembra smo sa predstavnicima Lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji posetili Loznicu, gde je organizovan poslednji u nizu događaja pod nazivom Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!

Mladi su se upoznali sa radom KOMS i RYCO, kao i sa drugim akterima omladinske politike na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou. Takođe, mladi učesnici/e su mapirali probleme iz svoje lokalne zajednice, ali i predlagali rešenja za njih. Takođe su naučil koje su to ustanove koje bi potencijalno mogle da budu važne za poboljšanje položaja mladih u njihovom gradu.

Sa mladim učesnicima/ma su razgovarali članica Upravnog odbora KOMS, Maša Vračar i omladinski predstavnik Srbije u Upravnom odboru RYCO, Marko Kostić. Ovog puta su im se na događaju pridružili i omladinski predstavnici Srbije u Ujedinjenim nacijama, Olivera Stojilović i Stanislav Knežević koji su takođe razgovarali sa učesnicima/ama.

Posetu Loznici smo iskoristili ne samo kako bismo organizovali događaj za mlade, već i kako bismo se sastali sa predstavnicima/ama lokalne samouprave. Tema zajedničkog sastanka bila je mapiranje mogućnosti dalje saradnje, ali i unapređenje položaja kao i podsticanje aktivnog učešća mladih – kako u samoj Loznci, tako i na regionalnom nivou.

Ovom prilikom smo razgovarali sa pomoćnikom gradonačelnika Loznice, Ljubinkom Đokićem. On je istakao da je grad Loznica prepoznatljivo mesto gde se mladi uključuju u sve oblasti društvenog života, od obrazovanja do sporta. Miljana Pejić, generalna sekretarka KOMS-a, ovom prilikom je rekla da je Loznica je jedna od retkih sredina koje brinu o mladima, navodeći lokalni Akcioni plan za mlade, Omladinski klub, Savet i Kancelariju za mlade. Podsetila je i da je nezaposlenost veliki problem i da je to jedan od razloga zbog kojeg mladi napuštaju svoje gradove i lokalne zajednice.

Događaj u Loznici je poslednji u nizu poseta, u okviru programa pod nazivom Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš!

Projekat Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš! sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije u partnerstvu sa Lokalnom kancelarijom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji, uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i asistenciju Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).


Догађај је подржало Министарство омладинсе и спорта кроз пројекат „Млади имају предност 2.0“. Пројекат „Млади имају предност 2.0“ спроводи Кровна организација младих Србије, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.